Ο ΣΥΡΙΖΑ «έφαγε» τον Μανόλη Σφακιανάκη -Ερωτήματα για την απομάκρυνσή του

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας να απομακρύνει από τη θέση του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη, έναν από τους πιο πετυχημένους και μάχιμους αξιωματικούς.

Πλέον, και μετά τις κρίσεις, ο άνθρωπος που έστησε και ανέδειξε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) τοποθετείται στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου, μία επί της ουσίας «ανενεργή» υπηρεσία.

Αν και ο κ. Σφακιανάκης θα διατηρήσει τον βαθμό του υποστράτηγου, η μετάθεσή του στη συγκεκριμένη υπηρεσία θεωρείται σαφής υποβάθμιση και όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, ο ίδιος δεν πρόκειται να δεχθεί τη μετακίνηση, ενώ σκοπεύει να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη ΔΗΕ υπάρχει έντονο παρασκήνιο, καθώς αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ανησυχούσαν για την παρουσία του και την εξέλιξή του, θεωρώντας ότι αυτή θα επηρεάσει τη δική τους πορεία στο Σώμα.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης δημιούργησε και ανέδειξε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και παρουσίασε μεγάλο έργο από το 1995, σώζοντας χιλιάδες παιδιά από κακοποίηση, αυτοκτονία και bullying.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ