Το πετρέλαιο είναι πλέον τόσο φθηνό που μειώθηκαν οι πειρατείες σε πλοία που το μεταφέρουν - iefimerida.gr

Το πετρέλαιο είναι πλέον τόσο φθηνό που μειώθηκαν οι πειρατείες σε πλοία που το μεταφέρουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τιμή του αργού πετρελαίου είναι πλέον τόσο χαμηλή που για την απόκτησή του δεν ενδιαφέρονται ούτε οι πειρατές.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι πειρατικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία ναυτιλία στον Κόλπο της Γουινέας στη Δυτική Αφρική έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο σε σχέση με την περσινή χρονιά, εξαιτίας της κατάρρευσης της τιμής του πετρελαίου.

Ο κόλπος της Γουινέας βρίσκεται νότια της Νιγηρίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγός πετρελαίου της Αφρικής και μέλος του ΟΠΕΚ. Η περιοχή είναι μία από τις βασικότερες εμπορικές οδούς για τις προμήθειες πετρελαίου προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.
Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της πειρατείας ήταν σε έξαρση στα συγκεκριμένα νερά, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Πάντως το φαινόμενο της αδιαφορίας των πειρατών λέγεται πως είναι παροδικό. Μόλις η τιμή του πετρελαίου πάρει και πάλι ανοδική πορεία τα φορτηγά πλοία θα είναι ξανά θησαυροί για τους πειρατές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρέλαιο πειρατές επιθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ