Επιτρέπεται η παράλληλη απασχόληση δημοσιογράφων σε ΕΡΤ και ΑΠΕ – Η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Επιτρέπεται η παράλληλη απασχόληση δημοσιογράφων σε ΕΡΤ και ΑΠΕ – Η τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση

EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιτρέπεται πλέον η παράλληλη απασχόληση δημοσιογράφων σε δύο θέσεις δημοσίων φορέων, την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο με τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση.

Τα κριτήρια για την παράλληλη απασχόληση θα ορισθούν με υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα, σε τροπολογία που κατατέθηκε στο ν/σ για την δημόσια διοίκηση, ρυθμίζονται θέματα των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού ενώ δίνεται η δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.

Ειδικότερα η τροπολογία ορίζει ότι:

  • Γραμματείς Επικοινωνίας Α της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) και Επικοινωνίας θα μπορούν να προΐστανται σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Β Τάξης.
  • Μειώνεται από επτά σε πέντε ο αριθμός των μελών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Στις αρμοδιότητες που έχει το ΕΚΟΜΕ προστίθεται η καταγραφή, ψηφιοποίηση και αποθήκευση του προγράμματος που εκπέμπουν τα τηλεοπτικά κανάλια.
  • Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα κριτήρια για παράλληλη απασχόληση των δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν ήδη στην ΓΓΕΕ, στην ΕΡΤ και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
  • Παρατείνεται έως τις 15 Μαρτίου η προθεσμία για υποβολή όσων εργάζονται στην ΓΓΕΕ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ της δήλωσης για την παράλληλη απασχόληση
  • Εξαιρούνται από την υποχρεωτική μετάθεσή τους στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι και ειδικοί επιστήμονες της ΓΓΕΕ, οι οποίοι υπηρετούν στο εξωτερικό πάνω από 14 χρόνια και μιλούν κινέζικα και αραβικά
  • Οι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ που υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας του εξωτερικού επί τέσσερα έτη μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ