Ο Μουζάλας εξήγησε γιατί φοράνε βραχιολάκι στους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Ο Μουζάλας εξήγησε γιατί φοράνε βραχιολάκι στους πρόσφυγες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξηγήσεις για το βραχιολάκι με τους αριθμούς που φόρεσαν στους πρόσφυγες που έφτασαν στο hοt spot της Χίου, μια κίνηση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

«Για να μπορούμε να ξέρουμε πόσοι είναι μέσα τους φοράμε τα βραχιολάκια. Είναι άδικο και δείχνει ρατσιστικό και άσχημο το ξέρω αλλά τα hot spot είναι ας πούμε μια μηχανή παραγωγής που έχει στάδια. Επειδή δεν έχουν όλοι χαρτιά, κάποιοι μπορεί να τα αλλάξουν μεταξύ τους. Μέχρι να γίνει αυτός ο διαχωρισμός το βραχιολάκι αυτό διευκολύνει την διαδικασία», είπε ο κ. Μουζάλας στα Παραπολιτικά FM.

Ο κ. Μουζάλας συνέχισε λέγιντας οτι «και οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν αντιδράσει. Το hot spot δεν έχει πολυτέλειες. Πρέπει να ταυτοποιηθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Καταλαβαίνω ότι η αισθητική του φέρνει στο μυαλό άλλα πράγματα. Λάθη θα γίνουν στην λειτουργία. Δεν το υπερασπιζόμαστε αλλά δεν το κατηγορώ κιόλας. Ψαχνόμαστε...»

Ερωτηθείς αν το βραχιολάκι ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή της Ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών και πως δεν εκφράστηκαν αντιρρήσεις για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουζάλας πρόσφυγες βραχιολάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ