Overseas-Εκθεση σταθμός για το Αμερικανικό Κολλέγιο για τα 140 χρόνια από την ίδρυσή του [εικόνες] - iefimerida.gr

Overseas-Εκθεση σταθμός για το Αμερικανικό Κολλέγιο για τα 140 χρόνια από την ίδρυσή του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος παρουσιάζει την έκθεση Overseas, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών που διοργανώνει η σχολή Frances Rich School of Fine & Performing Arts του Deree.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρα 18:00, στην γκαλερί του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Overseas-Εκθεση σταθμός για το Αμερικανικό Κολλέγιο για τα 140 χρόνια από την ίδρυσή του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι καλλιτέχνες: Νίκος Βέλμος, Αικατερίνη Γεγησιάν, Sister Corita, Αναστασία Δούκα, Μαρία Καραντζή, Μαρία Λοϊζίδου, Κώστας Μπασάνος, Ντόρα Οικονόμου, Φωτεινή Παλπάνα, Αλίκη Παναγιωτοπούλου, Ραλλού Παναγιώτου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Πάρις Πετρίδης, Ruth Proctor, Frances Rich, belit sağ, Pascal Sébah, Παντελής Χανδρής.

Overseas-Εκθεση σταθμός για το Αμερικανικό Κολλέγιο για τα 140 χρόνια από την ίδρυσή του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η έκθεση συμπίπτει με την επέτειο των 140 χρόνων από την ίδρυση του Κολλεγίου. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ξεκίνησε ως σχολείο θηλέων στην αρμένικη γειτονιά της Σμύρνης το 1875. Μετά από την καταστροφή της πόλης, μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε πρώτα στο Παλαιό Φάληρο, ύστερα στο Ελληνικό και στη συνέχεια στη σημερινή του τοποθεσία στην Αγία Παρασκευή.

Overseas-Εκθεση σταθμός για το Αμερικανικό Κολλέγιο για τα 140 χρόνια από την ίδρυσή του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο τίτλος της έκθεσης, Overseas, που δηλώνει το υπερπόντιο, αναφέρεται στη σχέση του Κολλεγίου με τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, την Αμερική και την Ελλάδα, στην μετακίνησή του στις αρχές του 20ου αιώνα από τη μια πλευρά του Αιγαίου στην άλλη, μαζί με πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αλλά και στη διάσχιση της Μεσογείου σήμερα από χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών νησιών ζητώντας άσυλο.

Overseas-Εκθεση σταθμός για το Αμερικανικό Κολλέγιο για τα 140 χρόνια από την ίδρυσή του [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Η έκθεση παρουσιάζει ιστορικά έργα από τη συλλογή του Αμερικανικού Κολλεγίου και σύγχρονα έργα καλλιτεχνών από διαφορετικές γενιές. Με ποικίλα μέσα τα έργα εξερευνούν τρόπους ύπαρξης, γνώσης, επικοινωνίας, κριτικής και δράσης. Στο κέντρο της έκθεσης βρίσκεται ένα αναγνωστήριο, ως παράρτημα των βιβλιοθηκών των Κολλεγίων Deree και Pierce.

Η έκθεση
Overseas, ομαδική σύγχρονων καλλιτεχνών και έργα από τη συλλογή του Κολλεγίου
Γκαλερί ACG, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
Εγκαίνια: 4 Μαρτίου 2016 (18.00-20.00)
Διάρκεια: 4 Μαρτίου-Απριλίου
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή (14.00-18.00), Σάββατο (12.00-16.00)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κολλέγιο εκπαίδευση Τέχνη πολιτισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ