Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για Συρία - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά χθες το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν.

Οι δύο ηγέτες χαρακτήρισαν ανησυχητικές τις επιθέσεις της Ρωσίας και των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης βόρεια του Χαλεπιού, σύμφωνα με πηγές από την προεδρεία της Τουρκίας.
ΟΙ δύο άντρες εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση όσο παραμένει στην εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ και ζήτησαν τον τερματισμό των πληγμάτων εναντίον αμάχων και την άρση των πολιορκιών, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις χειροτερεύουν την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.
Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν συζήτησαν επίσης τις επιθέσεις των Κούρδων μαχητών του PYD στην βόρεια συριακή πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και την απάντηση του τουρκικού στρατού με βομβαρδισμούς.

Σκληρή στάση της Ρωσίας απέναντι στην Άγκυρα
Την ίδια ώρα η Ρωσία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Άγκυρα, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να χαρακτηρίζει σήμερα ως «απολύτως παράνομες» τις επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού στη βόρεια Συρία, τονίζοντας πως «Η Τουρκία βομβαρδίζει οικισμούς κατά μήκος των συνόρων, μεταφέρει χρήματα, ανθρώπους και όπλα εκεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ