Η Volkswagen γνώριζε για το «πειραγμένο» λογισμικό τουλάχιστον έναν χρόνο πριν την αποκάλυψη

Το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters αποκάλυψε εσωτερική αλληλογραφία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της εταιρείας με διευθυντικά της στελέχη που αποδεικνύει ότι οι μάνατζερ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας γνώριζαν για το παράνομο λογισμικό τουλάχιστον από τον Μάιο του 2014.


Η προειδοποίηση του εργαζόμενου της VW προς τους προϊσταμένους του ότι το τοποθετημένο «πειραγμένο» λογισμικό που απέκρυπτε τις πραγματικές εκπομπές διοξειδίου των αυτοκινήτων της, έγινε μέσω επιστολής που επεσήμανε τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η παρανομία κατά τη διάρκεια επικείμενων ελέγχων από τις αμερικανικές αρμόδιες αρχές.
Η επικοινωνία αυτή πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο πριν τη δημόσια παραδοχή της εταιρείας ότι είχε εγκατασταθεί όντως αυτό το λογισμικό, ενώ δίνει νέα τροπή στο σκάνδαλο που μέχρι τώρα έδειχνε να περιορίζεται στην ευθύνη μόνο κάποιων ανώτερων μηχανικών της εταιρείας, με τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας να δηλώνουν ότι η διοίκηση είχε άγνοια επί του θέματος.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει μηνύσει την γερμανική εταιρεία για 46 δις δολάρια, ενώ οι αρχές διερευνούν τον ρόλο που έπαιξαν στην υπόθεση τα «αφεντικά» της VW και ειδικότερα ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος, Μάρτιν Γούιντερκορν.
Ο εν λόγω υπάλληλος ήταν γνωστός ως ο «πυροσβέστης του Γούιντερκορν», σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, ενώ εργαζόταν στο Τμήμα Ποιότητας και Ασφάλειας της VW, από όπου και προέβη στην συγκεκριμένη ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος VW Reuters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ