Εγκαινιάζει αύριο 3 hotspots ο Καμμένος - Επίσκεψη σε Λέσβο, Λέρο, Χίο - iefimerida.gr

Εγκαινιάζει αύριο 3 hotspots ο Καμμένος - Επίσκεψη σε Λέσβο, Λέρο, Χίο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία κέντρα καταγραφής μεταναστών/προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο, θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Νωρίτερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου και θα αναφερθεί στην πορεία εξέλιξης των εργασιών κατασκευής τους και εν συνεχεία θα μεταβεί στη Λέσβο, στη Χίο και στη Λέρο. Σύμφωνα με πηγές του υπ. Αμυνας τα Κέντρα Καταγραφής είναι σχεδόν έτοιμα για παραλαβή.

Το κέντρο υποδοχής και προσωρινής διαμονής στη Χίο θα εγκαινιαστεί αύριο, αλλά... χωρίς πρόσφυγες, αφού εδώ και τρεις μέρες έχουν μηδενιστεί οι ροές προς τη Χίο. Το Κέντρο καταγραφής έχει εγκατασταθεί στο παλιό βιομηχανικό συγκρότημα της ΒΙΑΛ στο Χαλκείος.

Στην επίσημη έναρξη της λειτουργίας του hot spot, που έχει τη δυνατότητα καταγραφής και πιστοποίησης 600 μεταναστών και προσφύγων ημερησίων, με προοπτική να επεκταθεί μέχρι και για 1.200 άτομα τη μέρα. Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ Χίου διοργανώνει αύριο το μεσημέρι διαμαρτυρία στην είσοδο του hot spot, διαδηλώνοντας την αντίθεση της «στην επιχειρούμενη γκετοποιήση των θυμάτων του βάρβαρου πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ καθώς και στην είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ