Υπό την αιγίδα της ΠτΔ δράσεις για τη διάδοση της δωρεάς οργάνων - iefimerida.gr

Υπό την αιγίδα της ΠτΔ δράσεις για τη διάδοση της δωρεάς οργάνων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών δέχτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Καστρινάκης, ο αντιπρόεδρος Ξενοφών Λύρος, ο γενικός γραμματέας Γρηγόρης Λεοντόπουλος, η Μαρία Κοντογιάννη και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Ανδρέας Καραμπίνης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γεώργιος Καστρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι οι δράσεις τις οποίες θα αναλάβουμε για την διάδοση της ιδέας της δωρεάς οργάνων και ιστών θα έχουν την αιγίδα σας και θα μπορέσουμε έτσι καλύτερα να προωθήσουμε τις επιδιώξεις μας προς όφελος των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση».

Επίσης, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Καθηγητής κ.Ανδρέας Καραμπίνης, δήλωσε τα εξής: «Ενημερώσαμε τον κ.Πρόεδρο για τα προβλήματα των νεφροπαθών, τα οποία αποτελούν μερικά απο τα σημαντικότερα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. Δυστυχώς οι μεταμοσχεύσεις νεφρού που αποτελούν για τους νεφροπαθείς τη λύση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αλλά και την επιβίωση, είναι στη χώρα μας στο χαμηλότερο επίπεδο, στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου στο πνεύμα της δωρεάς οργάνων και η προσωπική του ιδιαίτερη ανθρώπινη ευαισθησία για τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, αποτελεί το έναυσμα μιας τεράστιας προσπάθειας μαζί με τον Ε.Ο.Μ. για ν α μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους έλληνες στη δωρεά οργάνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ