Μια φρικτή πραγματικότητα αποκαλύπτεται 18 χρόνια μετά-Οιδίνους: Το νέο έργο του Θανάση Τριαρίδη [εικόνες]

«Οιδίνους» στο θέατρο Θησείον, εκεί όπου ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, συναντάει το «Ποιος φοβάται την Βρίτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπι. Σκηνοθετεί ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Τι σημαίνει όμως ο τίτλος στην ετυμολογία του; «Οιδίνους» (οιδι- νους) δηλαδή, αυτός που έχει ανεξέλεγκτα πρησμένο μυαλό.

Μετά τον «Μένγκελε», τους «Καρχαρίες» και τα «Μυρμήγκια» ο «Οιδίνους» είναι το καινούριο έργο του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη.
Αν ο μυθικός Οδίπους οφείλει το όνομά του στα πρησμένα πόδια του (οίδί-πους), ο Οιδίνους του εν λόγω έργου, είναι αυτός που έχει ένα ανεξέλεγκτα πρησμένο μυαλό (οιδί-νους).

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και μαζί με την Άννα Μάσχα έχουν επωμισθεί τους δύο ρόλους του έργου.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ
Η ιστορία ξεκινάει ένα πρωί όπου ένα ζευγάρι φιλολόγων ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 18α γενέθλια του γιου τους. Πολύ γρήγορα ωστόσο μια σειρά αλλόκοτων λεπτομερειών αποκαλύπτουν μια φριχτή πραγματικότητα. Πως ο γιος του ζευγαριού έχει πεθάνει ως βρέφος και πως ο «ενηλικιωμένος γιος» δεν είναι τίποτε άλλο από ένα role game του πατέρα, ένας ρόλος που κρατάει επί δεκαοχτώ χρόνια.
Πολύ σύντομα αποκαλύπτεται πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο, πως ο νοερός «γιος» έχει «ενσαρκωθεί» και θα διεκδικήσει τα τραγικά όπλα της ανθρωπότητας του. Το φόνο του πατέρα, την (επαν)ένωση με την μητέρα, την ανθρώπινη τραγωδία.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου

Η παράσταση
«Οιδίνους» του Θανάση Τριαρίδη
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή τηλ: 210 3255444
Κάθε Δευτέρα (21:00)
Γενική είσοδος 14 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ