Μάρδας: Προκαλούν οικονομική ζημιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις - iefimerida.gr

Μάρδας: Προκαλούν οικονομική ζημιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις οικονομικές ζημιές που αφήνουν πίσω οι αγροτικές κινητοποιήσεις αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μάρδας, κάνοντας έναν παραλληλισμό με το κόστος των κινητοποιήσεων του 1997.

Ο υφυπουργός των Εξωτερικών, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε το κόστος των 58ήμερων μπλόκων τότε είχε προσδιοριστεί σε 13 δισ. δραχμές με μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, για να ακολουθήσει διακύμανση με φθίνουσα πορεία για τις εξαγωγές, που ουσιαστικά επανήλθαν μετά από 2-3 χρόνια.

«Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς», είπε ο υφυπουργός, «και δεν μπορούν να αγνοηθούν».

Σημείωσε ότι η λήξη των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος, καθώς όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται όπως πρέπει, παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές. Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εκτίμησε ότι η πλειοψηφία θέλει τον διάλογο, κάποιοι ωστόσο δεν την θέλουν, φοβίζοντας τους υπόλοιπους.

Τα αιτήματα των αγροτών, όπως είπε, θα κατατεθούν σήμερα στον πρωθυπουργό, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις, όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς.

Ο Δημήτρης Μάρδας μετέφερε την αίσθησή του ότι το νομοσχέδιο θα στηριχθεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα μέτρα, εφόσον υπάρξει διάλογος και βελτιώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ