Στα Τίρανα ο Τζον Κέρι -Τρίωρο το πρόγραμμα των συνομιλιών - iefimerida.gr

Στα Τίρανα ο Τζον Κέρι -Τρίωρο το πρόγραμμα των συνομιλιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο μετά τις 10 ώρα Ελλάδας, έφτασε στην αλβανική πρωτεύουσα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Τον Τζον Κέρι υποδέχτηκε στο Αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπουγιάρ Νισάνι.

Στα Τίρανα ο Τζον Κέρι -Τρίωρο το πρόγραμμα των συνομιλιών  | iefimerida.gr 0
Στα Τίρανα ο Τζον Κέρι -Τρίωρο το πρόγραμμα των συνομιλιών  | iefimerida.gr 1

Μετά τη συνάντηση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με συνοδεία από αέρος στρατιωτικού ελικοπτέρου, έφθασε στο πρωθυπουργικό μέγαρο όπου αυτή την ώρα συναντιέται με τον πρωθυπουργό Έντι Ραμα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι οι εξελίξεις στα Βαλκάνια στο πλαίσιο της καταπολέμησης της θρησκευτικής τρομοκρατίας, το Κόσοβο, το πολυσυζητημενο θέμα των μεταρρυθμίσεων στο δικαστικό σύστημα και το θέμα της υποδοχής στην Αλβανία 2.000 Ιρανών μουτζαχεντίν της οργάνωσης «Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ», που βρίσκονται στο στρατόπεδο «Ελευθερία» στο Ιράκ και προστατεύονται από τους Αμερικανούς που τους θεωρούν αντιπολίτευση της ιρανικής κυβέρνησης.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης με τον Αλβανό ομόλογό του Ντίτμιρ Μπουσάτι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ