Στα μπλόκα συνεχίζουν οι αγρότες τον αγώνα τους -Κλειστά επ' αόριστον τα Τέμπη - iefimerida.gr

Στα μπλόκα συνεχίζουν οι αγρότες τον αγώνα τους -Κλειστά επ' αόριστον τα Τέμπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις δύο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας οι αγρότες επιστρέφουν από σήμερα σε «θέσεις μάχης» κατά μήκος των εθνικών οδών.

Σήμερα ο κόμβος των Τεμπών θα κλείσει στις 12 το μεσημέρι κι επ' αόριστον.

Ωστόσο τη Δευτέρα αποφασίζουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Όσον αφορά στα μπλόκα το τελωνείο στον Προμαχώνα έχει κλείσει από χθες και για 48 ώρες.

Στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει κλείσιμο του τελωνείου από 10:00-15:00 και από 17.00-22.00.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων.

Οι αγρότες κρατούν κλειστή και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Αθηνών στο ύψος του Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσα από το Καλαμάκι.

Οι αγρότες της Ξάνθης θα κρατήσουν κλειστή τη γέφυρα του Νέστου, επάνω στην Εγνατία Οδό, σήμερα από τις 12 έως και τις 2 μετά το μεσημέρι και από αύριο επανέρχονται στους επτάωρους αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα

Προβλήματα στην κίνηση απο και προς Βουλγαρία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ροδόπης από αύριο μετά την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα. Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μπλόκο των αγροτών θα ανοίγει ανά δύο ώρες για 15 λεπτά προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στον κόμβο του Τυχηρού, λίγα χιλιόμετρα από τη συνοριακή διάβαση.

Οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ωστόσο απόψε λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγρότες κινητοποιήσεις συνέλευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ