Εκτακτη συνάντηση Τσίπρα με Κατρούγκαλο-Αποστόλου μετά τα συλλαλητήρια - iefimerida.gr

Εκτακτη συνάντηση Τσίπρα με Κατρούγκαλο-Αποστόλου μετά τα συλλαλητήρια

Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δύο ογκώδη συλλαλητήρια των αγροτών στο Σύνταγμα την Παρασκευή και το Σάββατο, σκόρπισαν ρίγη ανησυχίας στην κυβέρνηση. Οι αγρότες εγκατέλειψαν την Αθήνα και επιστρέφουν στα μπλόκα, ωστόσο προειδοποιούν για κλιμάκωση του αγώνα τους.

Ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν φυσικά το ασφαλιστικό ευρύτερα αλλά και ειδικότερα το αγροτικό σε μια προσπάθεια να αναζητηθούν οι υπαναχωρήσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επίσης συνομιλίες και επαφές και με άλλους υπουργούς και συνεργάτες του, κάτι το οποίο αναμένεται να κάνει και την Κυριακή. Ο Πρωθυπουργός προετοιμάζεται και για την Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, για το προσφυγικό.

Ρίχνουν στο τραπέζι το «καρότο» του ΟΓΑ

Τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση δείχνει ότι επιδιώκει να εξαντλήσει τα περιθώρια υποχωρήσεων στο ασφαλιστικό. Ηδη αρχίζει να ρίχνει στο τραπέζι το «καρότο» του ΟΓΑ, αφού κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως προτίθενται να διατηρήσουν την αυτονομία του. Οπως εξηγούν αυτό θα γίνει με τον διαχωρισμό της προνοιακής λειτουργίας του για όλους τους ασφαλισμένους, από την αντισταθμιστική που θα αφορά στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την απάντησή του την Παρασκευή σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κάθε περιθώριο για τη μείωση της επιβάρυνσης που θα έχουν οι αγρότες από τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Αποστόλου προαναγγέλλει επίσης βελτιωτικές κινήσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, πρωτοβουλίες για την αγορά των αγροτικών προϊόντων και θεσμικές αλλαγές για να αρθούν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega, κάλεσε τους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, λέγοντας ότι όλα είναι συζητήσιμα. Παράλληλα όμως προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα, όπως και ότι «αν δεν έρθουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ