Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαψεύδουν τον Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες [έγγραφο]

Ο Νίκος Παππάς αποδίδει σε σκοπιμότητες την αμφισβήτηση των στοιχείων που έχει παρουσιάσει για τον αριθμό ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης στην Ευρώπη, όμως φαίνεται ότι οι ίδιες οι υπηρεσίες του υπουργείου τον διαψεύδουν.

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Παππάς στη Βουλή, αναφέρεται ότι στη Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ομως, επιστολή που αποκάλυψε το Liberal.gr- με αποδέκτη τον ίδιο τον κ. Παππά, η οποία εστάλη στις 16/11/2015- το γραφείο τύπου της πρεσβείας μας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά πενήντα επτά (57) τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.


Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντίστοιχες επισημάνσεις έχει λάβει ο κ. Παππάς από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίες διαψεύδουν τα στοιχεία του.

Εντός λίγων ημερών η προκήρυξη του διαγωνισμού

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Παππάς δηλώνει ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα δημοσιευθεί εντός λίγων ημερών.

Ο ίδιος απορρίπτει τα περί αφαίρεσης αδειών, αφού «δεν υπάρχουν άδειες», ενώ αναφέρει ότι η Digea θα μπορεί να μεταδίδει το σήμα μόνο όσων καναλιών έχουν άδεια, ενώ αν κάποιος θέλει να εκπέμψει από την Κύπρο δορυφορικά, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ο διαγωνισμός θα γίνει «σε πολλαπλούς γύρους» και θα διενεργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. «Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει αρχικά ο διαγωνισμός για την πρώτη άδεια, μετά ο διαγωνισμός για τη δεύτερη, μετά για την τρίτη και, τέλος για την τέταρτη» εξηγεί.

Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι ενώ αρχικά οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι είχαν δεσμευθεί ότι θα έβρισκαν λύση στο ζήτημα του ΕΣΡ και είχαν αρχίσει να συζητούνται ονόματα, «σήμερα ο μόνος καημός της ΝΔ είναι να μη γίνει διαγωνισμός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Παππάς τηλεοπτικές άδειες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ