Η γυναίκα της Γκερνίκα – Μια αλλιώτικη παράσταση, στην γκαλερί του ξενοδοχείου St George Lycabettus [εικόνες]

Παίζει η Πωλίνα Γκιωνάκη. Η σπουδαία ερωτική ιστορία του Πάμπλο Πικάσο με την Ντόρα Μαρ. Κάθε Κυριακή.

Ο Πικάσο γνώρισε την Ντόρα το 1935. Εκείνος ήταν διάσημος ζωγράφος. Εκείνη, ερωμένη του Ζορζ Μπατάιγ, φίλη στην παρέα των υπερρεαλιστών, φωτογράφος και ζωγράφος. Οταν είδε τον ζωγράφο για πρώτη φορά σε συγκέντρωση φίλων, άνοιξε τη γαντοφορεμένη παλάμη της πάνω στο τραπέζι και κάρφωσε ανάμεσα στα δάχτυλά της ένα μαχαίρι. Μια σταγόνα αίμα λέρωσε το γάντι μα αυτό δεν την πτόησε. Η Ντόρα επανέλαβε την κίνηση με το μαχαίρι. Ο Πικάσο έπσπευσε να την σταματήσει. «Ε, αυτό πάει πολύ!», ήταν η πρώτη φράση που του είπε. Από τότε έγιναν ένα παθιασμένα ερωτευμένο ζευγάρι.

Η πανέμορφη Ντόρα Μαρ, έγινε μεγάλη μούσα του ζωγράφου. Είναι το μοντέλο που ποζάρει σε πολλά διάσημα έργα του Πικάσο και είναι επίσης μία από τις τρομακτικές φιγούρες στη μεγαλειώδη «Γκερνίκα». Αλλά ζωγράφισε και η ίδια ορισμένα τμήματα της «Γκερνίνα».

Αυτός ο παθιασμένος έρωτας κράτησε μια δεκαετία. Την ημέρα που το ζευγάρι χώρισε ο Πικάσο ζήτησε εκείνα τα ματωμένα γάντια.

Η ζωή του ζευγαριού στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής ζωντανεύει φέτος κάθε Κυριακή στην παράσταση με τίτλο «Η Γυναίκα της Γκερνίκα» στην γκαλερί του ξενοδοχείου St George Lycabettus με την Πολύνα Γκιωνάκη.

Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Tζένη Αρσένη. Στον ρόλο του Πικάσο η φωνή του Δημήτρη Κολλάτου.


Η παράσταση
«Η Γυναίκα της Γκερνίκα», με την Πωλίνα Γκιωνάκη
St George Lycabettus (γκαλερί): Κλεομένους 2, Κολωνάκι, δίπλα στη Δεξαμενή
Παίζεται: κάθε Κυριακή
Ωρα: 20.00
Διαρκεί: 80' χωρίς διάλειμμα
Τιμή: 10 ευρώ (με κρασί). Φοιτητικό/ανέργων/ πολυτέκνων/προσφοράς 7 ευρώ (με κρασί)
Πληροφορίες/κρατήσεις: τηλ. 6977 865517 (καθημερινά ώρες 17.00-22.00)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ