Σταθάκης: Nομίζω η κυβέρνηση θα πετύχει την προστασία κύριων συντάξεων - iefimerida.gr

Σταθάκης: Nομίζω η κυβέρνηση θα πετύχει την προστασία κύριων συντάξεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις συνεχίζοντας μέχρι τέλους τη στρατηγική της εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης.

Υπό το βάρος του μηνύματος Τόμσεν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, μειώνοντας και την κρατική συνταξιοδοτική δαπάνη, ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, δήλωσε «νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε, αυτή είναι η βασική μας στρατηγική και θα πάμε μέχρι τέλους». Επιπλέον ανέφερε ότι η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία στοιχειώδη συναίνεση, τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, και επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «υπάρχει περιθώριο για αυτό καλούμε σε διάλογο» και πρόσθεσε ότι ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνει. Τέλος, ο υπουργός εκτίμησε ότι οι βασικοί άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης είναι σωστοί, όμως συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις για τις επαγγελματικές ομάδες που έχουν παράπονα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταθάκης κύριες συντάξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ