Βατραχάνθρωποι και ΕΜΑΚ αναζητούν τον κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου -Θρήνος στις οικογένειες των 3 αξιωματικών - iefimerida.gr

Βατραχάνθρωποι και ΕΜΑΚ αναζητούν τον κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου -Θρήνος στις οικογένειες των 3 αξιωματικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν ξανά οι έρευνες για τον εντοπισμό του υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου, με αποτέλεσμα των θάνατο των τριών μελών του πληρώματος, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στις έρευνες συμμετέχουν βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού, η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες της ΕΜΑΚ.

Αρμόδια επιτροπή έχει ήδη αναλάβει το έργο της διερεύνησης των ακριβών αιτίων του δυστυχήματος.

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κατόπιν τούτου, οι σημερινές ορκωμοσίες των νεοσύλλεκτων θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.

Εκτός από τον Αναστάσιο Τουλίτση στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ο Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης) και ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν χθες και ταυτοποιήθηκαν.

Το προφίλ των τριών μελών του πληρώματος

  • Ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης 37 ετών (γεννήθηκε το 1979). Πολύ έμπειρος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης, έγγαμος
  • Ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς 34 ετών (γεννήθηκε το 1982). Έγγαμος με ένα παιδί και η γυναίκα του έγκυος στο δεύτερο
  • Ο ναυτίλος (χειριστής ραντάρ επιφανείας) ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου 36 ετών (γεννήθηκε το 1980). Έγγαμος με ένα παιδί

Ο Κωνσταντίνος Πανανάς

Βατραχάνθρωποι και ΕΜΑΚ αναζητούν τον κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου -Θρήνος στις οικογένειες των 3 αξιωματικών | iefimerida.gr 0

Ο Αναστάσιος Τουλίτσης

Βατραχάνθρωποι και ΕΜΑΚ αναζητούν τον κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου -Θρήνος στις οικογένειες των 3 αξιωματικών | iefimerida.gr 1
Βατραχάνθρωποι και ΕΜΑΚ αναζητούν τον κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου -Θρήνος στις οικογένειες των 3 αξιωματικών | iefimerida.gr 2

O Ελευθέριος Ευαγγέλου

Το χρονικό της τραγωδίας
Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο της πρόσκρουσης ήταν σε υψόμετρο 295 μέτρων, υπερδιπλάσιο του ύψους στο οποίο πετούσε το ελικόπτερο μετέχοντας στην άσκηση. Στο σημείο της πρόσκρουσης αποκόπηκε η ουρά του ελικοπτέρου.
Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.
Οι σοροί των δυο άτυχων χειριστών εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης.

Θρήνος στη Λέρο για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέρου στο άκουσμα της είδησης ότι ο ένας εκ των τριών χειριστών του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τα ξημερώματα δυτικά της Λέρου, στη νησίδα Κίναρος, κατάγεται από γνωστή οικογένεια του νησιού. Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου, ναυτίλο-χειριστή ραντάρ, 36 χρονών.
Οι γονείς του άτυχου ανθυπασπιστή κατάγονται από το νησί και ο ίδιος το επισκεπτόταν αρκετές φορές για διακοπές την θερινή περίοδο.
Η είδηση προκάλεσε βαρύ πένθος στο νησί όπου η οικογένεια Ευαγγέλου έχει πολλούς συγγενείς και φίλους
Σημειώνεται ότι η νησίδα Κίναρος όπου συνεντρίβη το ελικόπτερο ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λέρου.

Οδύνη στο Ναύπλιο για Κωνστανίνο Πανανά
Ολοι στην Άρια μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 34χρονο υποπλοίαρχο Κωνστανίνο Πανανά συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε την νήσο Κίναρο.
Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Άριας στο Ναύπλιο δεν μπορεί να πιστέψει την τραγωδία με το ελικόπτερο στην Κίναρο, στο οποίο επενέβαινε ο 34χρονος υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς.
Τραγική λεπτομέρεια είναι πως ο 34χρονος αξιωματικός μπήκε τελευταία στιγμή στο ελικόπτερο καθώς το δικό του είχε παρουσίαση βλάβη.
Το πρωί την σύζυγο του επισκέφθηκε κλιμάκιο του υπουργείου Αμυνας για επίσημη ενημέρωση για το δυστύχημα στην Κίναρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ