Επιστολή με 5 υπογραφές απαιτούν Eurogroup και ΔΝΤ για την 6η δόση - iefimerida.gr

Επιστολή με 5 υπογραφές απαιτούν Eurogroup και ΔΝΤ για την 6η δόση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε υπογραφές θα πρέπει να έχει η επιστολή που θα στείλει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να απεγκλωβιστεί η διαδικασία και να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η απαίτηση, όπως διατυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup είναι σαφέστατη. Την επιστολή που θα διαβεβαιώνει τους εταίρους και δανειστές μας ότι η Ελλάδα θα τηρήσει κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται στην απόφαση της 26ης Οκτωβρίου θα πρέπει να συνυπογράφουν ο νέος πρωθυπουργός, ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αντίγραφό της θα κοινοποιηθεί και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οπως μετέφερε ο κ. Βενιζέλος, χωρίς αυτή την επιστολή δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει τίποτε. Αντιθέτως, μόλις σταλεί ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες και η εκταμίευση θα γίνει ίσως και εντός του Νοεμβρίου και πάντως πριν τις 15 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ