Απολαυστική συνέντευξη Ομπάμα: Είμαι σπασίκλας, θα πήγαινα στον Αρη με τον Matt Damon - iefimerida.gr

Απολαυστική συνέντευξη Ομπάμα: Είμαι σπασίκλας, θα πήγαινα στον Αρη με τον Matt Damon

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπαράκ Ομπάμα, στις συνεντεύξεις του, μπορεί να είναι ευχάριστος, σοβαρός αλλά και αστείος παράλληλα. Το απέδειξε περίτρανα με την τελευταία συνέντευξη που έδωσε στο Popular Science.

Το γνωστό επιστημονικό περιοδικό είχε σε αποκλειστική συνέντευξη τον πρόεδρο των Η.Π.Α, θέτοντας του ερωτήματα που κάλυπταν ένα αρκετά μεγάλο φάσμα. Από την καλή του σχέση με την τεχνολογία, μέχρι το αν είναι «nerd» και αν θα ήθελε να επισκεφτεί τον Αρη.

Ο Ομπάμα αφού εξήγησε την τεράστια σημασία που έχει η επιστήμη και η τεχνολογία για την ανάπτυξη μιας χώρας, αναλύοντας προσπάθειες όπως αυτή του STEM, το οποίο για το επόμενο τριήμερο φιλοξενείται σε εκδήλωση στο Γκάζι δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές να ανακαλύψουν την Ρομποτική, κλήθηκε να απαντήσει σε πιο... χαλαρές ερωτήσεις.

Και κάπου εκεί, η συνέντευξη στο Popular Science πήρε «φωτιά».

«Θεωρείται τον εαυτό σας nerd (σπασίκλα); Αν ναι, τότε ποιο είναι το πιο... nerd πράγμα που έχετε κάνει;» ρώτησε τον πρόεδρο των Η.Π.Α ο δημοσιογράφος της γνωστής επιστημονικής ιστοσελίδας.

«Λοιπόν, κάποτε η ομάδα μου είχε γράψει μια πολύ λεπτομερή ανάλυση για τους λόγους που δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα πραγματικό Death-Star (σ.σ. σαν αυτό του Star Wars), οπότε θα μπορούσα να πω ότι είμαι λίγο nerd. Είναι εντυπωσιακό πως πλέον αυτός ο χαρακτηρισμός αποτελεί πλέον... έμβλημα τιμής. Σίγουρα δεν ήμουν το μόνο παιδί που διάβαζε Spiderman και μάθαινε πώς να κάνει τον βουλκάνιο χαιρετισμό (σ.σ. το σήμα κατατεθέν του Σποκ στο Star-Trek) αλλά σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι Η.Π.Α γίνονται ολοένα και πιο... nerd και αυτό πιστεύω πως είναι αρκετά cool».

Από την συζήτηση φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ερωτήσεις γύρω από την αποστολή στον Αρη, που αποτελεί τον επόμενο πολύ μεγάλο στόχο της NASA. Αφού ο Ομπάμα μίλησε περί σταθερής και διαρκούς ανθρώπινης ύπαρξης στο διάστημα, μέσω κυρίως του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δέχτηκε την δεύτερη ερώτηση... φωτιά.

«Αν πηγαίνατε στον Αρη, ποιον θα θέλατε να σας συνοδεύσει; Τον Mark Watney από το Martian ή την Ellen Ripley από το Alien;»

Από την στιγμή που η ερώτηση είναι υποθετική, δεν θα μπορούσα να τους πάρω και τους δύο; Θα έβαζα τον Matt Damon να καλλιεργεί πατάτες και τη Sigourney Weaver να κανονίζει τους τυχόν ανεπιθύμητους εισβολείς, μου αρέσουν αυτές οι επιλογές» απάντησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ