Τάρτα με κοτόπουλο, κολοκυθάκια και εστραγκόν

Ενα απίστευτα εύκολο πιάτο για τα χειμωνιάτικα τραπέζια σας. Αν επιλέξετε ποιοτικά υλικά, θα απογειώσετε τη γεύση σε αυτό το υπέροχα ελαφρύ πιάτο.


Υλικά

  • Ζύμη βαριά, για τάρτες
  • 200 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, χωριάτικο
  • 2 κολοκυθάκια
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • Λίγα φύλλα εστραγκόν
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτα
  • Τσιμήστε τη ζύμη με ένα πηρούνι
  • Πλύντε καλά τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε κύβους
  • Κόψτε σε κομματάκια το στήθος κοτόπουλου
  • Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο
  • Ροδίστε το κοτόπουλο, αρκετά, όχι να καεί
  • Ρίξτε και τα κολοκυθάκια να πάρουν χρώμα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε τα 10 λεπτά να βγάλουν υγρά
  • Πλύντε το εστραγκόν, ψιλοκόψτε το
  • Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και ρίξτε την παρμεζάνα, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατέψτε με πηρούνι καλά αλλά απαλά
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο με τα κολοκυθάκια στο βάθος του ταψιού
  • Από πάνω το υγρό μείγμα
  • Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά

Το εστραγκόν θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα μανάβικα. Μοναδικό για κοτόπουλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ