Ντομπρόβσκις: Καθησυχάζει τους επενδυτές για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Καθησυχάζει τους επενδυτές για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ασφαλείς εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την μεταταβλητότητα που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο CNBC, έσπευσε να καθησυχάσει τους επενδυτές, τονίζοντας ότι «δεν θα λέγαμε πως υπάρχει συγκεκριμένη ανησυχία σχετικά με τον τραπεζικό τομέα». Σημείωσε δεν ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, ως απάντηση στην οικονομική κρίση, προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι για τις τράπεζες της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στις ανακεφαλαιοποιήσεις που έχουν δρομολογηθεί από τις τράπεζες με στόχο να αντεπεξέλθουν σε περίπτωση μελλοντικού "σοκ" στις αγορές, είπε ότι έχουν βοηθήσει τα ιδρύματα, ώστε να μειώσουν τους κινδύνους και εκτίμησε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι ασφαλείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντομπροβσκις ευρωπαϊκές τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ