«Οι Έλληνες πολιτικοί καταλαβαίνουν σιγά σιγά πόσο γελοίοι φαίνονται» - iefimerida.gr

«Οι Έλληνες πολιτικοί καταλαβαίνουν σιγά σιγά πόσο γελοίοι φαίνονται»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πρωτοσέλιδα του Γερμανικού Τύπου είναι και σήμερα η Ελλάδα με τις εφημερίδες να στάζουν χολή για την καθυστέρηση στη δημιουργία του κυβερνητικού συνασπισμού. Τα ειρωνικά σχόλια δεν λείπουν φυσικά για τη χώρα και το ελληνικό πολιτικό σύστημα το οποίο έχει «εκνευρίσει με την ξεροκεφαλιά του όλη την Ευρώπη».

Μεγάλο αφιέρωμα στην Ελλάδα έχει σήμερα το περιοδικό Spiegel, το οποίο στην έντυπη έκδοσή του φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ με το τίτλο «Ούζο με νερό» και στον υπότιτλο σημειώνει: «Η πρόταση για δημοψήφισμα που απέτυχε, αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στην Αθήνα. Το τέλος της εποχής Παπανδρέου έρχεται, οι παραδοσιακοί πολιτικοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.»

Το περιοδικό περιέχει κολακευτικά λόγια για τον Γιώργο Παπανδρέου και την απόφασή του να παραιτηθεί «Ο Παπανδρέου θυσιάζει το αξίωμα του. Είναι μια γροθιά για την Ελλάδα και για την Ευρώπη: εν μέσω οικονομικής κρίσης ο πρωθυπουργός παραιτείται και δίνει το χώρο για τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού.

Στο ίδιο τεύχος φιλοξενείται και συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη υπό τον τίτλο «Το παλιό σύστημα πέθανε. Πρέπει να κερδίσουμε και πάλι πολιτική και οικονομική αξιοπιστία για να μπορούμε να συνομιλούμε στο ίδιο επίπεδο με τους εταίρους μας.»

Η Süddeutsche Zeitung στην ηλεκτρονική της σελίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ με τον τίτλο «Ο Παπανδρέου εγκαταλείπει», όπου αναφέρεται στη συμφωνία για δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα, τονίζοντας πως άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η επικύρωση των αποφάσεων των Βρυξελλών.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρεται σε «ημέρα της αλλαγής» ενώ φωτογραφίζει το πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου ως το επικρατέστερο για την ανάληψης της πρωθυπουργίας.

H αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφέρεται σε «εβδομάδα πολιτικής τρέλας» στην Ελλάδα, η οποία άνοιξε όμως το δρόμο για έναν κυβερνητικό συνασπισμό ενώ επιτίθεται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια: «Σοσιαλιστές και Συντηρητικοί, εκνεύριζαν με την ξεροκεφαλιά τους την Ευρώπη αλλά και τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους. Οι Έλληνες πολιτικοί καταλαβαίνουν σιγά-σιγά, πόσο γελοίοι φαίνονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ