«Ας ερχόσουν για λίγο» και άλλες 40 επιτυχίες- Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον Μιχάλη Σουγιούλ [εικόνες] - iefimerida.gr

«Ας ερχόσουν για λίγο» και άλλες 40 επιτυχίες- Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον Μιχάλη Σουγιούλ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλοι θυμούνται, άλλοι μαθαίνουν και όλοι διασκεδάζουν, με τη βαρύτητα της ελαφράς μουσικής. «Ας ερχόσουν για λίγο» από 29 Φεβρουαρίου στον Ελληνικό Κόσμο. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μαλισσόβας.

Την Ελλάδα του μεσοπολέμου ζωντανεύουν επί σκηνής ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαλισσόβας και ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, μέσα από τις μελωδίες και την αφήγηση της ζωής του σπουδαίου συνθέτη, Μιχάλη Σουγιούλ.

«Ας ερχόσουν για λίγο» και άλλες 40 επιτυχίες- Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον Μιχάλη Σουγιούλ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον Μιχάλη Σουγιούλ, πλαισιωμένος από μία πλειάδα ηθοποιών, τραγουδιστών, μουσικών και χορευτών. Ανάμεσα τους, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Τάνια Τρύπη και η Ευρυδίκη. Μια παράσταση όπου οι ηθοποιοί τραγουδούν, οι τραγουδιστές παίζουν, οι χορευτές παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν υπό τους ήχους νοσταλγικών τραγουδιών που ακόμη και σήμερα σιγοψιθυρίζουν οι άνθρωποι γύρω μας.

«Ασ’ τα τα μαλλάκια σου», «Ο μήνας έχει εννιά», «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», «Αρχισαν τα όργανα», «Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Αλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα» και φυσικά το «Ας ερχόσουν για λίγο». Σαράντα τραγούδια, επιτυχίες του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου θα ακουστούν στη σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος», από τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

«Ας ερχόσουν για λίγο» και άλλες 40 επιτυχίες- Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον Μιχάλη Σουγιούλ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η βαρύτητα της ελαφράς μουσικής
Ο Μιχάλης Σουγιούλ γεννήθηκε στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας. Η οικογένειά του, πλούσιοι δερματέμποροι. Μετανάστευσε στην Αθήνα το 1920 και αρχικά εργάστηκε ως αυτοδίδακτος πιανίστας, πριν ταξιδέψει στη Μασσαλία για μουσικές σπουδές. Χρησιμοποιούσε το καλλιτεχνικό επώνυμο «Σουγιούλ» από το 1931, οπότε και περιόδευσε στην Ευρώπη ως μέλος αργεντίνικης ορχήστρας.

Ο μετρ της ελαφράς μουσικής
Ο Μιχάλης Σουγιούλ μεσουράνησε κατά τον Μεσοπόλεμο αλλά και στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Εγραψε εκατοντάδες τραγούδια για να σιγομουρμουρίσεις, να χορέψεις να ερωτευτείς. Ταγκό, ρομάντζες, βαλς, καντάδες, δημοτικά ακόμη και πατριωτικά και τα περίφημα αρχοντορεμπέτικα, γνωρίζοντας πάντα την αποδοχή και αγάπη από το κοινό.
Σε συνεργασία με τους Αλέκο Σακελλάριο και Χρήστο Γιαννακόπουλο, ως στιχουργούς, δημιούργησε μεταπολεμικά τη σχολή του αρχοντορεμπέτικου, μία σχολή που συνδύαζε λαϊκότροπους -συνήθως χιουμοριστικούς- στίχους και μουσική, με δυτικότροπες ενορχηστρωτικές επιρροές. Πρώτο τραγούδι της σχολής αυτής ήταν «Το τραμ το τελευταίο» σε αθηναϊκή τότε επιθεώρηση.

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Τάνια Τρύπη, Ευρυδίκη, Βαλέρια Κουρούπη, Ελένη Καρακάση, Γιάννα Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Κατσώλης, Σταύρος Νικολαϊδης, Γιώργος Παράσχος, Σταύρος Μαρκάλας.

Χορεύουν: Έλενα Κέκκου, Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη, Ελένη Κυριακίδη, Νηρέας Μαρκάκης, Κωνσταντίνος Φρίγγας, Θεόδωρος Σουρμελής.

Τα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ συνοδεύονται από δεκαμελή ορχήστρα

«Ας ερχόσουν για λίγο» και άλλες 40 επιτυχίες- Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον Μιχάλη Σουγιούλ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η παράσταση
«Ας ερχόσουν για λίγο» του Δημήτρη Μαλισσόβα
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος: Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540000
Από 29 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ