Πανούσης: Ο Τσίπρας συμφωνούσε μαζί μου στο μεταναστευτικό, αλλά η Τασία επέβαλε την πολιτική - iefimerida.gr

Πανούσης: Ο Τσίπρας συμφωνούσε μαζί μου στο μεταναστευτικό, αλλά η Τασία επέβαλε την πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Κουβαρά και την εκπομπή Evening Report του Action 24.

Αναλυτικά είπε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ:

Για το προσφυγικό:

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι έχει ευθύνη η κυβέρνηση για τις προσφυγικές ροές που μπήκαν στη χώρα, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Οι θέσεις που είχα εγώ για το μεταναστευτικό, απορρίφθηκαν όλες μετ’ επαίνων από το σύστημα… Ο πρωθυπουργός στα συμβούλια που κάναμε, συμφωνούσε μαζί μου. Αλλά υπάρχει ένα κονκλάβιο που μετά καταφέρνει να αλλοιώνει τις αποφάσεις. Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό, είχε πει μπροστά σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς ότι ‘αν είχαμε ακούσει τον Πανούση, δεν θα ήμασταν εδώ’».

Σε ερώτηση για το αν η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, επέβαλε την πολιτική του προηγούμενου χρόνου στο μεταναστευτικό, ο Γιάννης Πανούσης απάντησε: «Ναι, σε αυτό είμαι απόλυτος. Κατ’ αρχήν δεν υπήρχε πολιτική. Ελλείψει εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, διαμορφώθηκε μία αριστερή πολιτική υπέρ των ανοιχτών συνόρων… Μάλιστα όταν είχε ειπωθεί ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε θαλάσσια σύνορα, τότε είχα ρωτήσει, δηλαδή αν γίνει πόλεμος, αυτό θα είναι το επιχείρημά μας; Εγώ είχα προτείνει στον Πρωθυπουργό τη δημιουργία Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας με ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό, Πυροσβεστική και ΕΥΠ. Και ελπίζω να γίνει σύντομα»

Για το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας:

«Ήμουν λίγο πιο βιαστικός... Ήταν όμως παράνομο. Υπήρχαν κατηγορίες ανθρώπων που έπρεπε να βγουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όχι σύμφωνα με την αριστερή μας πολιτική. Άνθρωποι που ζητούσαν άσυλο, άνθρωποι που ήταν υπέργηροι ή άρρωστοι. Το ίδιο θα ξαναέκανα, αλλά λίγο αργότερα. Δεν γινόταν να συνεχιστεί αυτό».

Για την πιθανότητα έλευσης τζιχαντιστών στην Ελλάδα:

Σχετικά με το αν μπαίνουν τζιχαντιστές στην Ελλάδα, ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, ο κος Πανούσης απάντησε: «Προφανώς, μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε. Με πλαστά πιστοποιητικά ή με κάποιες αμέλειες ή αφέλειες, μπορεί να περνάνε. Δεν πιστεύω ότι περνάνε θύλακες, περνάνε άτομα. Ο καθένας πρέπει να ανησυχεί, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία. Θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας».

Για τις απειλές που είχε δεχτεί για τη ζωή του:

«Από τους κύκλους που προέρχονταν οι απειλές, αισθάνομαι ότι έχουν πέσει τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι ποιος με στοχοποιεί και γιατί. Το πρόβλημα είναι ότι στοχοποιούμαι για τις ιδέες μου… Εγώ κρίνω από τα αριστερά και αυτό δεν το αντέχουν».

Για την πολιτική επικαιρότητα και το κοινωνικό κίνημα:

«Η άποψή μου είναι πως ό,τι καινούριο διαμορφωθεί στην Κεντροαριστερά, θα γίνει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνει έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ».


Ο Γιάννης Πανούσης στο Evening Report 8-2-2016 από action24_tv

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανούσης Τσίπρας Τασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ