Ένοχος ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον - iefimerida.gr

Ένοχος ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον

Μάικλ Τζάκσον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ένοχος ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον | iefimerida.gr 0
Ένοχος ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον | iefimerida.gr 1

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε ο γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, Δρ. Κόνραντ Μάρεϊ, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση υποστήριζε ότι ο βασιλιάς της ποπ πήρε μόνος του τη μοιραία δόση του φαρμάκου propofol.

Μετά από μια δίκη που κράτησε έξι εβδομάδες, οι εισαγγελείς του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες υποστήριξαν ότι ο 58χρονος αναισθησιολόγος επέδειξε μεγάλη αμέλεια κατά τη χορήγηση του propofol για να βοηθήσει Τζάκσον να κοιμάται, ενώ προετοιμαζόταν για μια σειρά συναυλίες.

Ο Δρ. Μάρεϊ έχει δηλώσει αθώος για την χορήγηση της μοιραίας δόσης του ισχυρού αναισθητικού propofol στο τραγουδιστή, που κρίθηκε ως η κύρια αιτία του θανάτου του, στις 25 Ιουνίου του 2009, ενώ η πλευρά του υποστήριξε ότι έπρεπε να αθωωθεί λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων, ακούστηκαν επιφωνήματα χαράς, από τους συγγενείς του Μάικλ Τζάκσον που βρίσκονταν στο ακροατήριο, με πρώτη την αδελφή του σταρ Λατόγια, που φώναξε «Ναι!».
«Αυτό είναι ένα έγκλημα όπου το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος ενός ανθρώπου. Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι ο κόσμος θα πρέπει να προστατεύεται» δήλωσε ο δικαστής Μάικλ Πάστορ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα ανακοινώσει στις 29 Νοεμβρίου την ποινή του Μάρεϊ, η οποία θα κυμαίνεται από τέσσερα χρόνια φυλάκιση μέχρι απλή αναστολή . Στην ανακοίνωση της απόφασης αναφέρεται ότι ο γιατρός καταπάτησε τον όρκο του Ιπποκράτη εκμεταλλευόμενος τον εθισμό του Μάικλ Τζάκσον στα φάρμακα.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός, ο οποίος θα συνόδευε τον βασιλιά της ποπ στην περιοδεία του «This is it» έπαιρνε το υπέρογκο ποσό των 150.000 δολαρίων το μήνα για να χορηγεί κάθε βράδυ στον τραγουδιστή αναισθητικό με ορό, το οποίο τελικά τον οδήγησε στο θάνατο.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ