Ζυλιέτ Γκρεκό: Επρεπε να είχα πεθάνει, από καιρό! [βίντεο] - iefimerida.gr

Ζυλιέτ Γκρεκό: Επρεπε να είχα πεθάνει, από καιρό! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 89 ετών, μια από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της Γαλλίας, γιορτάζει τα γενέθλιά της στη σκηνή, στα πλαίσια αποχαιρετιστήριας περιοδείας που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο 2015.


«Είναι μαγικό, είναι απρόσμενο να σβήνω κεράκια πάνω στη σκηνή γιατί έπρεπε να είχα πεθάνει από πολύ καιρό!» δηλώνει η μεγάλη τραγουδίστρια.
«Αποδεικνύει ότι είμαι ακόμη ζωντανή και ότι δεν ήμουν εντελώς άχρηστη στο επάγγελμα» προσθέτει η ονομαζόμενη και μούσα του Σεν Ζερμέν ντε Πρε, στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter.

Ζυλιέτ Γκρεκό: Επρεπε να είχα πεθάνει, από καιρό! [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ζυλιέτ Γκρεκό: Επρεπε να είχα πεθάνει, από καιρό! [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ζυλιέτ Γκρεκό: Επρεπε να είχα πεθάνει, από καιρό! [βίντεο] | iefimerida.gr 2


Στη σκηνή του Παρισιού όπου τραγούδησε δεκάδες τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί πέρασαν για να τιμήσουν την αλλοτινή γόησσα του γαλλικού τραγουδιού και την χειροκρότησαν όρθιοι. Το τελευταίο τραγούδι που τους αφιέρωσε η Ζυλιέτ Γκρεκό ήταν το «Merci» και την συνόδευε στο πιάνο ο σύζυγός της Gérard Jouannest, 82 ετών.
«Ευχαριστώ για την ποίηση, τον άνεμο και τη ζωή» ήταν οι τελευταίοι στίχοι του τραγουδιού και η αίθουσα σηκώθηκε όρθια για να χειροκροτήσει. Στην ίδια αίθουσα η Γκρεκό τραγούδησε ένα από τα διασημότερα τραγούδια της, το 1968, το Déshabillez-moi (Γδύστε με).

Η Γκρεκό κάνει περιοδεία από τον περασμένο Απρίλιο και δηλώνει αποφασισμένη να περάσει από όλες τις εμβληματικές πόλεις της καριέρας της η οποία ξεκίνησε το 1949.
«Θέλω να φύγω όρθια, με την μεγαλύτερη κομψότητα που υπάρχει» είχε δηλώσει το 2015, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιοδείας της. «Πόθος μου είναι να κάνω μόνο ό,τι είναι χρήσιμο και όμορφο. Αυτή ήταν η μόνη μου κατευθυντήρια γραμμή σήμερα αλλά και μετά τον Πόλεμο, όταν φορούσα παντελόνια, τα έλεγα έξω από τα δόντια και ήμουν μια από τις ηγερίες του Σεν Ζερμέν ντε Πρε των διανοουμένων, του Μπόρις Βιάν, του Ζαν Πολ Σαρτρ και της Σιμόν ντε Μποβουάρ», δήλωσε.

Ζυλιέτ Γκρεκό: Επρεπε να είχα πεθάνει, από καιρό! [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ζυλιέτ Γκρεκό: Επρεπε να είχα πεθάνει, από καιρό! [βίντεο] | iefimerida.gr 4

Η Ζυλιέτ Γκρεκό το 2015, σε ηλικία 88 ετών:

Ζυλιέτ Γκρεκό: Επρεπε να είχα πεθάνει, από καιρό! [βίντεο] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ