Επιλέξτε γυμναστήριο σωστά -7 πράγματα που πρέπει να προσέξετε [εικόνες] - iefimerida.gr

Επιλέξτε γυμναστήριο σωστά -7 πράγματα που πρέπει να προσέξετε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνδρομή σε ένα γυμναστήριο σίγουρα δεν είναι οικονομική, γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να επιλέξετε πολύ προσεκτικά τον χώρο που θα αποφασίσετε να ασκηθείτε.

Θα πρέπει να διαλέξετε κάτι που να ταιριάζει στα μέτρα και την ιδιοσυγκρασία σας, ώστε να είστε σίγουροι πως θα χαίρεστε όταν γυμνάζεστε και δεν θα βαριέστε να πηγαίνετε.

Σε περίπτωση που αναζητάτε το κατάλληλο γυμναστήριο, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τους παρακάτω παράγοντες που το κάνουν ιδανικό.

Η περιοχή

Κανείς δεν παίρνει το αυτοκίνητο για να διανύσει χιλιόμετρα για να πάει γυμναστήριο. Είναι βέβαιο πως μετά από ένα χρονικό διάστημα θα βαρεθείτε να κάνετε τη διαδρομή, καθώς θα το βρίσκετε μεγάλη ταλαιπωρία. Το καλύτερο είναι να επιλέξετε ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι ή το γραφείο σας, για να είστε σίγουροι πως θα πηγαίνετε.

Το να διαλέξετε ένα κοντά σας αποτελεί έξτρα κίνητρο!

Οι ώρες

Αν και τα περισσότερα είναι ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο, μερικά κλείνουν συγκεκριμένες ώρες τα σαββατοκύριακα, μην αφήνοντας περιθώρια στους χρήστες να τα επισκέπτονται. Πέρα, όμως, από αυτό θα πρέπει να σκεφτείτε πότε σας βολεύει να γυμνάζεστε. Αν σχολάτε αργά από τη δουλειά ένα 24ωρο θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή.

Επιλέξτε γυμναστήριο σωστά -7 πράγματα που πρέπει να προσέξετε [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το προσωπικό

Τα μέλη του προσωπικού από τους γυμναστές μέχρι τους γραμματείς θα πρέπει να είναι ευπαρουσίαστα, ευγενικά και υποστηρικτικά. Θα πρέπει να παρέχουν όλες τις απαντήσεις στις απορίες σας και να σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας.

Καθαριότητα

Οταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού γυμναστηρίου, η καθαριότητα είναι ένα από τα πράγματα που οφείλεται να προσέξετε. Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά και παρατηρήστε τα αποδυτήρια, της τουαλέτας και τα πατώματα. Κάθε γυμναστήριο θα πρέπει να έχει καθαρές πετσέτες, με τους προπονητές να επιβλέπουν αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Εξοπλισμός

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη τσεκάρετε τον εξοπλισμό γυμναστικής. Αν δεν ξέρετε, ζητήστε από έναν φίλο σας που γνωρίζει να έρθει μαζί σας. Οι εγκαταστάσεις χρειάζεται να έχουν πλήθος οργάνων, ώστε να μην περιμένετε στην ουρά για να γυμναστείτε. Αν δείτε πως υπάρχουν πολλά μηχανήματα, που γράφουν εκτός λειτουργίας, θεωρείστε το «κόκκινη σημαία».

Επιλέξτε γυμναστήριο σωστά -7 πράγματα που πρέπει να προσέξετε [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ομαδικά προγράμματα

Κάθε γυμναστήριο, πέρα από τα όργανα, έχει πρόγραμμα με ομαδικά μαθήματα. Στην επιλογή του κατάλληλου χώρου οφείλεται να σκεφτείτε αν βλέπετε τον εαυτό σας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Ορισμένες τάξεις διαθέτουν υψηλής έντασης προπονήσεις, ενώ άλλες έχουν σχεδιαστεί για χαλάρωση.

Τιμές

Πριν επιλέξετε, κάντε μια έρευνα αγοράς, χωρίς ωστόσο, να στερηθείτε ποιότητας. Ρωτήστε αν υπάρχει έγγραφή και αν ορισμένα από τα προγράμματα έχουν κάποια επιπλέον χρέωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γυμναστήριο επιλογή παράγοντες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ