Σολωμός με τηγανίτα σπιτική

Σε περίπτωση αιφνίδιας πείνας ή θέλησης να φάτε ελαφριά, η λύση μιας φέτας σολωμού με κατιτίς μοιάζει ιδανική. Στη θέση του κατιτίς σας προτείνω να κάνετε τηγανίτες ειδικού σκοπού, τα διάσημα blinis.


Υλικά

  • 4 φέτες σολωμός καπνιστός
  • 1 λεμόνι
  • Λίγο σχοινόπρασσο
  • Ροζ πιπέρι σε κόκους

Για τα blinis

  • 130 γραμμάρια αλεύρι
  • 130 γραμμάρια γάλα
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ (1 κουταλιά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη
  • Ρίξτε το μπέικιν πάουντερ και το γάλα
  • Προσθέστε τον κρόκο αυγού μόνο
  • Χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη να γίνει χυλός για τηγανίτες
  • Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού, να γίνει μαρέγκα
  • Το προσθέτετε στον χυλό, απαλά
  • Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο
  • Τοποθετήστε τον χυλό σε μικρές επιφάνειες-τηγανίτες
  • Μόλις ροδίσουν ελαφρά, γυρίστε τα blinis
  • Κάντε πολλά, προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο κάθε φορά, να μη ρουφάνε σαν σφουγγάρι
  • Προσοχή, ψήνονται πολύ γρήγορα, βγάλτε τα εγκαίρως
  • Τα Blinis μπορούν να ξαναζεσταθούν στον φούρνο μικροκυμάτων, αν χρειαστεί
  • Κόψτε τον σολωμό και βάλτε όσο θέλετε πάνω στο blinis
  • Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού, κόκκους ροζ πιπεριού και κομμένο σχοινόπρασσο
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα blinis σας και με ταραμά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σολωμός τηγανίτα σπιτική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ