Σε περίπτωση αιφνίδιας πείνας ή θέλησης να φάτε ελαφριά, η λύση μιας φέτας σολωμού με κατιτίς μοιάζει ιδανική. Στη θέση του κατιτίς σας προτείνω να κάνετε τηγανίτες ειδικού σκοπού, τα διάσημα blinis.
Υλικά
- 4 φέτες σολωμός καπνιστός
- 1 λεμόνι
- Λίγο σχοινόπρασσο
- Ροζ πιπέρι σε κόκους
Για τα blinis
- 130 γραμμάρια αλεύρι
- 130 γραμμάρια γάλα
- Ελάχιστο αλάτι
- Ελάχιστη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ (1 κουταλιά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη
- Ρίξτε το μπέικιν πάουντερ και το γάλα
- Προσθέστε τον κρόκο αυγού μόνο
- Χτυπήστε με έναν αυγοδάρτη να γίνει χυλός για τηγανίτες
- Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού, να γίνει μαρέγκα
- Το προσθέτετε στον χυλό, απαλά
- Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο
- Τοποθετήστε τον χυλό σε μικρές επιφάνειες-τηγανίτες
- Μόλις ροδίσουν ελαφρά, γυρίστε τα blinis
- Κάντε πολλά, προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο κάθε φορά, να μη ρουφάνε σαν σφουγγάρι
- Προσοχή, ψήνονται πολύ γρήγορα, βγάλτε τα εγκαίρως
- Τα Blinis μπορούν να ξαναζεσταθούν στον φούρνο μικροκυμάτων, αν χρειαστεί
- Κόψτε τον σολωμό και βάλτε όσο θέλετε πάνω στο blinis
- Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού, κόκκους ροζ πιπεριού και κομμένο σχοινόπρασσο
- Μπορείτε να σερβίρετε τα blinis σας και με ταραμά