Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Προειδοποιεί για νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου - iefimerida.gr

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Προειδοποιεί για νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον κίνδυνο νέας πτώσης στην τιμή του πετρελαίου, προειδοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, μετά την αύξηση των εκτιμήσεων για το παγκόσμιο απόθεμα πετρελαίου.

Σύμφωνα με το ΙΕΑ, η άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον του Ιράν και η αδυναμία του ΟΠΕΚ να μειώσει την παγκόσμια παραγωγή θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων και την συνεπακόλουθη πτώση της τιμής του πετρελαίου. «Είναι πολύ δύσκολο να δούμε την τιμή του πετρελαίου να αυξάνεται σημαντικά» τόνισε το ΙΕΑ, διαπιστώνοντας κλιμάκωση των κινδύνων.

Τον Ιανουάριο άλλωστε, η παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ αυξήθηκε κατά 280.000 βαρέλια ημερησίως, στα 32,63 εκατ. βαρέλια. Αυτό σημαίνει ότι παράγονται περίπου 900.000 βαρέλια τη μέρα περισσότερα από τη μέση κατανάλωση του 2016 εκτιμά ο IEA. Παράλληλα ο οργανισμός περιέκοψε και τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου στα 100.000 βαρέλια την ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ