Νέο αλαλούμ με τις αποδείξεις -Αλεξιάδης: Κρατήστε και τις χάρτινες μέχρι να έρθει η ρύθμιση για τις ηλεκτρονικές - iefimerida.gr

Νέο αλαλούμ με τις αποδείξεις -Αλεξιάδης: Κρατήστε και τις χάρτινες μέχρι να έρθει η ρύθμιση για τις ηλεκτρονικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα απροετοίμαστο είναι το ΥΠΟΙΚ προκειμένου να φέρει τη ρύθμιση βάσει της οποίας το αφορολόγητο θα χτίζεται μόνο με αποδείξει από τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Και ενώ πριν καν αλλάξει το έτος ο υπουργός Οικονομικών και το επιτελείο του ΥΠΟΙΚ υποστήριζαν πως οι αποδείξεις από αγορές με μετρητά θα είναι άχρηστες, τώρα ο Τρύφων Αλεξιάδη ζητάει από τους φορολογούμενους να τις κρατήσουν μέχρι να έρθει η ρύθμιση.

Ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 υποστήριξε πως οι συναλλαγές με κάρτες και μέσω τραπεζών που θα χτίζουν το αφορολόγητο θα είναι υποχρεωτικές, αλλά αυτό θα ξεκινήσει μετά τη ρύθμιση, ως τότε οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν κανονικά τις απλές αποδείξεις για να μην έχουν πρόβλημα.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι «μετά τη διάταξη δεν θα χρειάζεται να κρατάει ο πολίτης τις αποδείξεις. Η εφορία θα ενημερώνεται απευθείας από την τράπεζα. Η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή και η απόδειξη από το τερματικό της κάρτας δεν υπάρχει λόγος να κρατείται».

«Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ως προς το ποσό του αφορολόγητου το οποίο θα συνεχίσει να συνδέεται με τις αποδείξεις, αλλά και τις κλίμακες του φόρου, ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις αλλαγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ