«Σε ένα με δύο χρόνια η Ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση χρέους» - iefimerida.gr

«Σε ένα με δύο χρόνια η Ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση χρέους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη θα τελειώσει σε περίπου ένα χρόνο εκτίμησε ο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Σταρκ.

Την άποψη αυτή εξέφρασε σε ομιλία του σε συνέδριο, στην Λουκέρνη της Ελβετίας δήλωσε χαρακτηριστικά «υποθέτω ότι σε ένα με δύο χρόνια το πολύ, η κρίση θα είναι υπό έλεγχο, εάν δεν έχει ήδη ξεπερασθεί. Θα έχει ξεπερασθεί με την έννοια ότι συγκεκριμένες πολιτικές ενέργειες, δεν θα είναι πλέον απαραίτητες».

Αναφερόμενος στα σχέδια διάσωσης, ο Σταρκ υποστήριξε «δεν γνωρίζω εάν αυτή η πολιτική ολοένα και μεγαλύτερων σχεδίων διάσωσης είναι η λύση. Επειδή στο τέλος επιβαρύνουν τις χώρες, οι οποίες τώρα είναι στέρεες».

Ο Σταρκ άσκησε όμως και έντονη κριτική για την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, γεγονός που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ. Η κριτική του Σταρκ, οφείλεται στην κοινή πεποίθηση πολλών στην ΕΚΤ, ότι το βάρος θα πρέπει να το αναλαμβάνουν οι χώρες, που αντιμετωπίζουν κρίση με εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ