Θεοδωράκης: Το κουαρτέτο πιέζει γιατί έχει απέναντί του μία ανίκανη κυβέρνηση

Το πλάνο των δανειστών δεν είναι πάντα σωστό για την Ελλάδα, αλλά βρίσκουν ευκαιρία και πιέζουν γιατί έχουν απέναντί τους μια ανίκανη κυβέρνηση, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού- μιλώντας στην «Νέα Τηλεόραση Κρήτης»- έκανε λόγο για αμήχανες δηλώσεις του πρωθυπουργού, στις οποίες «δεν είπε όλη την αλήθεια». Το θέμα, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, δεν είναι μόνο να αποτραπούν οι πνιγοί αλλά και να αποτραπεί η μετατροπή της Ελλάδας σε φυλακή της Ευρώπης για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Σχολιάζοντας το ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε «Μέχρι σήμερα οι αγαπημένοι των κυβερνήσεων έπαιρναν μεγάλες συντάξεις πληρώνοντας μικρές εισφορές και κάποιοι έπαιρναν μικρές συντάξεις ενώ έδιναν μεγάλες εισφορές. Αυτός είναι ο δρόμος που ακολούθησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και που τώρα ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πατάει στις ράγες του παλιού και γι’ αυτό έχει ξεσηκώσει όλη την κοινωνία».

Διεμήνυσε ακόμη στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να σκεφτεί ότι η Ελλάδα θα γίνει πολιτεία - φυλακή της Ευρώπης, ενώ επανέλαβε ότι το Ποτάμι δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Εάν όμως σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, στην οποία θα συμμετέχουν σοβαροί άνθρωποι και με τη στήριξη παραπάνω από δύο κόμματα εμείς θα βοηθήσουμε αυτή την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Πέρα από τα μεγάλα λόγια των πρώτων ημερών η ΝΔ, στις θέσεις και την επιλογή των προσώπων της, επαναλαμβάνει τον συντηρητικό της εαυτό. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η ΝΔ ευθύνεται για τα χάλια της χώρας. Η Ελλάδα χρεοκόπησε στα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σπάει όλα τα ρεκόρ ανικανότητας δε σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τις ευθύνες των άλλων», τόνισε ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης ποτάμι ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ