Η απίθανη ζωή των κοριτσιών του street style -Πώς προετοιμάζονται για τις Εβδομάδες Μόδας [εικόνες] - iefimerida.gr

Η απίθανη ζωή των κοριτσιών του street style -Πώς προετοιμάζονται για τις Εβδομάδες Μόδας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας, πέρα από τις δημιουργίες διάσημων οίκων, την παράσταση «κλέβουν» τα street style icons, τα οποία κάνουν τις τάσεις, πράξεις.

Από τη στιγμή, που οι street style φωτογράφοι Bill Cunningham και Scott Schulman ξεκίνησαν να φωτογραφίζουν τα μοδάτα κορίτσια στους δρόμους των πρωτευουσών του κόσμου, μια βιομηχανία έβαλε μπροστά τις μηχανές.

Την περίοδο που παρουσιάζονται οι κολεξιόν, οι σταρς του δρόμου ζουν σε έντονους ρυθμούς και παρόλο που το στυλ τους φαίνεται ανεπιτήδευτο, δεν είναι...

Oπως σε όλα σε τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, έτσι και σε αυτό το «κλειδί» για μια μοναδική, υπερ-στυλάτη εμφάνιση είναι η προετοιμασία.

«Αρχίζω περίπου δύο μήνες πριν», λέει η Katherine Ormerod, διευθύντρια Σύνταξης στο Lyst. «Δεν είναι κατ' ανάγκην συγκεκριμένα σύνολα, αλλά κομμάτια που θέλω να φορέσω εκείνες τις μέρες», προσθέτει.

Η απίθανη ζωή των κοριτσιών του street style -Πώς προετοιμάζονται για τις Εβδομάδες Μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Katherine Ormerod

Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μην υπάρχει πίεση. «Είναι τόσο εύκολο να παρασυρθεί κάποιος από το σκηνικό της μόδας, καταλήγοντας να φορά κάτι που δεν τον εκφράζει», αναφέρει η μπλόγκερ Camille Charrière.

«Μερικές φορές βλέπω φωτογραφίες και σκέφτομαι: ''Αυτό δεν είναι κάτι που ήθελα πραγματικά να φορέσω''», προσθέτει.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν τα ρούχα που φοράνε είναι δικά τους ή δανεικά από καταστήματα και σχεδιαστές, όπως συμβαίνει με ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Οπως εξηγεί, η στυλίστρια Martha Ward, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. «Θα δανειστώ κάποια κομμάτια, αλλά θα φορέσω και δικά μου», δηλώνει.

Η απίθανη ζωή των κοριτσιών του street style -Πώς προετοιμάζονται για τις Εβδομάδες Μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Candice Lake, Hedvig Opshaug and Martha Ward

Η Camille Charrière συμφωνεί και υποστηρίζει πως για κάθε της εμφάνιση προσπαθεί να ανακαλύπτει νέες ετικέτες μέσω των social media.

«Η εβδομάδα Μόδας είναι μια τέλεια ευκαιρία να αναδειχθούν νέοι σχεδιαστές ή να δανειστεί κάποιος ένα ρούχο που δεν θα αγόραζε σε άλλη περίπτωση», τονίζει η Camille, η οποία χαρακτηρίζει το Instagram, εργαλείο, μιας και μπορεί να ανακαλύψει μια νέα εταιρία και να δανειστεί ρούχο της, καθώς μπορεί να το προωθήσει σε ένα τεράστιο κοινό.

Η απίθανη ζωή των κοριτσιών του street style -Πώς προετοιμάζονται για τις Εβδομάδες Μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Camille Charrière

Στους δρόμους των πόλεων της μόδας, κατά τη διάρκεια των επιδείξεων, σε κάθε γωνία υπάρχουν δεκάδες φωτογράφοι. Μπορεί να νομίζετε πως τα street style icons να λατρεύουν να φωτογραφίζονται όλη την ώρα, αναδεικνύοντας τα ρούχα τους, ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια.

«Τρελό, φοβιστικό, εξαιρετικά επιθετικό», κάπως έτσι χαρακτηρίζει η Katherine Ormerod το τι συμβαίνει με τους φωτογράφους.

Οπως αναφέρει, μερικοί είναι εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί. Μια φορά ένας από αυτούς την είχε χτυπήσει με τον αγκώνα του, στο μάτι, μελανιάζοντάς το.

Μετά από τον πανζουρλισμό της προετοιμασίας και της παρουσίας στους δρόμους των Fashion Week, έρχεται η ώρα του... απολογισμού. Κοιτούν τις φωτογραφίες, τα ρούχα που φόρεσαν για να δουν τι τους άρεσε, τι όχι και τι θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα.

Η μελέτη των φωτογραφιών επιβάλλεται, καθώς παρατηρούν με προσοχή την εικόνα τους. Την ίδια στιγμή, βέβαια, κοιτούν και θαυμάζουν τι φόρεσαν τα υπόλοιπα κορίτσια της μόδας του δρόμου.

Η απίθανη ζωή των κοριτσιών του street style -Πώς προετοιμάζονται για τις Εβδομάδες Μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η απίθανη ζωή των κοριτσιών του street style -Πώς προετοιμάζονται για τις Εβδομάδες Μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η απίθανη ζωή των κοριτσιών του street style -Πώς προετοιμάζονται για τις Εβδομάδες Μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Η απίθανη ζωή των κοριτσιών του street style -Πώς προετοιμάζονται για τις Εβδομάδες Μόδας [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ street style icon fashion week Ζωή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ