Χειμερινές αποδράσεις στην Ελλάδα-Οι ξενοδοχειακές τιμές στους δημοφιλείς προορισμούς

Ο καταλληλότερος μήνας για μικρές χειμερινές αποδράσεις είναι ο Φεβρουάριος και οι τιμές που διαμορφώνονται στα ξενοδοχεία αποτελούν έναν καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή ή όχι ένος προορισμού.

Ερευνα που πραγματοποίησε η Trivago καταγράφει τις τιμές που διαμορφώνονται στα ξενοδοχεία σε διάφορες ελληνικές περιοχές, για τον Φεβρουάριο, όπου μέση τιμή των ξενοδοχείων διαμορφώθηκε στα 90 ευρώ.Παρέμεινε απόλυτα σταθερή συγκριτικά με τον Ιανουάριο, αλλά έχοντας μια αύξηση 14 τοις εκατό σε ετήσια βάση.

Στην Αθήνα παρατηρείται μία αύξηση της τάξης του 12% σε ετήσια βάση.

Εξετάζοντας αναλυτικότερα τις τιμές των ξενοδοχείων σε επιμέρους ελληνικούς προορισμούς, πέρα από τις μεταβολές της Αθήνας, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες και αυτές του Ναυπλίου, οι ξενοδοχειακές τιμές του οποίου είναι κατά 10,5% χαμηλότερες συγκριτικά με τον Ιανουάριο και 16 τοις εκατό συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Σημαντική, επίσης είναι και η διαφορά στις τιμές των ξενοδοχείων των Ιωαννίνων τα οποία παρότι είναι κατά 2,4 τοις εκατό οικονομικότερα σε μηνιαία βάση, εμφανίζονται κατά 23,9 τοις εκατό ακριβότερα συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αντίστοιχες μεταβολές έχουν και τα ξενοδοχεία του Καρπενησίου, με μειωτική μηνιαία μεταβολή κατά 5,1 τοις εκατό και αυξητική ετήσια κατά 21 τοις εκατό.

Τέλος, ενδιαφέρουσες αλλαγές είχαν και οι ξενοδοχειακές τιμές της Αράχωβας, οι οποίες έχουν αξιοσημείωτες μειώσεις τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση.

Στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές εμφανίζονται αυξημένες κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι.

Αυξημένες οι τιμές και στην Ξάνθη

Μεγάλη η αύξηση και στην Αλεξανδρούπολη

Ακόμη μεγαλύτερη όμως είναι η αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων στα Χανιά, που καταγράφει η trivago, καθώς ανέρχεται σε 16,9% σε ετήσια βάση.

Στον πίνακα που ακολουθεί αναγράφεται η μέση τιμή των ξενοδοχείων και οι μεταβολές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και με πέρυσι.

με

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ