Ψητή σπαλομπριζόλα Black Angus -Η απόλυτη γεύση

Είναι η πιο τρυφερή και ζουμερή μπριζόλα του βοδινού. Σας την συστήνω γιατί είναι από τις μόνες που προέρχονται από μοσχάρια ελευθέρας βοσκής και δεν εκτρέφονται με ορμόνες ταχείας ανάπτυξης.


Είμαι μια ειδική ράτσα μοσχαριού το Black Angus. Ξεκίνησε από τη Σκωτία και τώρα εκτρέφεται και στις ΗΠΑ-Καναδά.Το Black Angus είναι πλούσιο σε κρεατίνη, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, σίδερο, φώσφορο, κ.α.


Το μόνο πρόβλημα γι'αυτό το κρέας είναι ότι κοστίζει 40 ευρώ το κιλό.

Υλικά

  • 1 σπαλομπιζόλα ανά άτομο
  • Αλάτι γκρι, θαλασσινό
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μην αλατίσετε τις μπριζόλες, μη βάλετε λάδι
  • Τρίψτε με χαρτί και λίγο λάδι την επιφάνεια του μπάρμπεκιου, αδιόρατα
  • Ανάψτε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ δυνατά, να κάψει
  • Ψήσετε τις αλάδωτες μπριζόλες στη δυνατή φωτιά για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά
  • Στο τέλος αλατίστε, βάλτε πιπέρι
  • Συνοδεύονται τέλεια με μια σαλάτα

Αυτό το κρέας έχει ένα μοναδικό λίπος ανάμεσα στις ίνες του, γι'αυτό είναι τόσο νόστιμο:

Αν θέλετε κάτι πιο περισσότερο από μια σαλάτα για να το συνοδεύσετε, σας δίνω τη συνταγή για πατάτες ογκρατέν, την πραγματική γαλλική βερσιόν:

Πατάτες ογκρατέν

  • 1 kg πατάτες
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες. Προσέξτε οι πατάτες να είναι καλής ποιότητας ώστε να μη λιώσουν σαν πουρές
  • Τοποθετείστε τις ροδέλες στο ταψάκι φούρνου και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Ανακατέψτε με τα χέρια το μείγμα για να απλωθεί το σκόρδο παντού
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το γάλα με τρόπο ώστε να σκεπάζει ελαφρά τις πατάτες
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Είναι καλύτερα αν βάλετε και 1-2 μικρά κομματάκια βούτυρο, χρυσίζει η επιφάνεια και νοστιμίζει διπλά
  • Ψήνετε στο φούρνο επί 50 λεπτά σε θερμοστάτη μεταξύ 180-150
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σπαλομπριζόλα black angus

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ