Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες - iefimerida.gr

Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι από χθες εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς δεν κατέστη δυνατόν να μεταφερθούν πουθενά.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών περίπου 650 πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στην πύλη Ε1 και άλλοι 400 στην πύλη Ε2.

Όπως ανέφερε μέλος της Πρωτοβουλίας στο iefimerida, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ήρθε σε επαφή χθες μαζί τους, δεν παρέσχε όμως κάποια υποστήριξη, και ζήτησε μόνο να ενημερωθεί εάν υπάρχει κάποιος χώρος για να καταλύσουν οι πρόσφυγες.

Με την βοήθεια των εθελοντών οι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο στον επιβατικό σταθμό Ε1 και έκτοτε είναι άγνωστο τι θα συμβεί, επειδή η ΠΓΔΜ έχει κλείσει την οδό διέλευσης.

Όπως αναφέρει μέλος της Πρωτοβουλίας πρόκειται κυρίως για Σύρους και Αφγανούς πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται περίπου 180 μικρά παιδιά.

Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά πάνω από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες  | iefimerida.gr 0

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ε1. Όπως αναφέρει η Εθελοντική ομάδα στήριξης Αστέγων & Προσφύγων δεν υπάρχουν ούτε αρκετοί εθελοντές ούτε φαγητό ούτε καν γάλα για τα μωρά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες λιμάνι Πειραιά Απεργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ