Μπαλτάς για την «Ισορροπία του Nash»: Αντί να συζητήσουμε το έργο ως θεατές, ζητήθηκαν πολιτικά μέτρα για να κατεβεί - iefimerida.gr

Μπαλτάς για την «Ισορροπία του Nash»: Αντί να συζητήσουμε το έργο ως θεατές, ζητήθηκαν πολιτικά μέτρα για να κατεβεί

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το αληθές στην Τέχνη είναι αμφιλεγόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα σχετικά με την παράσταση «Ισορροπία του Nash», η οποία βασιζόταν σε κείμενα του Σάββα Ξηρού.

Οπως επανέλαβε ο κ. Μπαλτάς, το υπουργείο Πολιτισμού ή το Κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να παίρνουν θέση επί του περιεχομένου ενός καλλιτεχνικού έργου.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς είπε επίσης, ότι είναι πολύ συνηθισμένο στις σύγχρονες μορφές τέχνης να συντίθενται κείμενα από διάφορους συγγραφείς και πρόσθεσε, ότι «αντί να συζητήσουμε το έργο ως θεατές, το θέμα πολιτικοποιήθηκε και ζητήθηκαν πολιτικά μέτρα για να κατεβεί μια θεατρική παράσταση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ