Ο φοβερός «Άμλετ» του ιστορικού σαιξπηρικού θιάσου Globe Theatre για μία βραδιά στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο φοβερός «Άμλετ» του ιστορικού σαιξπηρικού θιάσου Globe Theatre για μία βραδιά στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ύστερα από μια στάση στο Βέλγιο στις 11/2, ο Άμλετ του Globe Theatre θα βρεθεί στην Ελλάδα το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου για μία και μοναδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής.

450 χρόνια απο τη γέννηση του Άγγλου δραματουργού
Με αφορμή τη συμπλήρωση 450 χρόνων από τη γέννηση του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ το 1564, το ιστορικό αγγλικό θέατρο Shakespeare’s Globe αποφάσισε να γιορτάσει τη σημαντική αυτή επέτειο με μια διετή διεθνή περιοδεία σε 160 χώρες.

Ο φοβερός «Άμλετ» του ιστορικού σαιξπηρικού θιάσου Globe Theatre για μία βραδιά στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο πλαίσιο της, παρουσιάζει σε όλο τον κόσμο την παράσταση «Globe to Globe Hamlet», η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές τόσο για το λιτό ύφος της, όσο και για τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών της.

Ο φοβερός «Άμλετ» του ιστορικού σαιξπηρικού θιάσου Globe Theatre για μία βραδιά στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

12μελής θίασος-Λιτά σκηνικά
Η παράσταση ανεβαίνει στο Μέγαρο σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives. Πρόκειται για μια νέα, πρωτότυπη εκδοχή της κλασικής σαιξπηρικής τραγωδίας, με τον δωδεκαμελή θίασο, να αναβιώνει την περιοδεία των ελισαβετιανών χρόνων χρησιμοποιώντας ένα απλό σκηνικό εμπνευσμένο από το παρελθόν, μέσα στο οποίο οι ταξιδιώτες-ηθοποιοί αναπαριστούν όλη τη ζωντάνια του παλαιού θεάτρου.

Ο φοβερός «Άμλετ» του ιστορικού σαιξπηρικού θιάσου Globe Theatre για μία βραδιά στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η ιστορία
Λίγο μετά τον μυστηριώδη θάνατο του βασιλιά της Δανίας, η βασίλισσα νυμφεύεται τον Κλαύδιο, αδελφό του νεκρού ηγεμόνα. Ο γιος του βασιλιά, πρίγκιπας Άμλετ, δεν εγκρίνει τον γάμο της μητέρας του. Μια νύχτα, βλέπει το φάντασμα του πατέρα του να του αποκαλύπτει ότι δολοφόνος του ήταν ο Κλαύδιος και να του ζητά να πάρει εκδίκηση.

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Ντόμινικ Ντρόμγκουλ καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Globe και ο Μπιλ Μπάκχερστ.

Ο φοβερός «Άμλετ» του ιστορικού σαιξπηρικού θιάσου Globe Theatre για μία βραδιά στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τον Άμλετ έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100.000 θεατές στη Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Η περιοδεία «Globe to Globe Hamlet» αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23 Απριλίου, ημερομηνία που αντιστοιχεί στην 400ή επέτειο του θανάτου του σπουδαίου Άγγλου δραματουργού.

Shakespeare’s Globe
Σκοπός της περιοδείας «Globe to Globe Hamlet» είναι να προωθήσει τις διαπολιτισμικές και διαγλωσσικές ανταλλαγές μέσω του θεάτρου του Σαίξπηρ. Είναι ένας μοναδικός πολιτιστικός φορέας διεθνούς εμβελείας, αφοσιωμένος στην εξερεύνηση του σαιξπηρικού έργου, μέσω των παραστάσεών του αλλά και των εκπαιδευτικών του δράσεων, στις οποίες συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότερα από 100.000 άτομα κάθε ηλικίας και εθνικότητας. Η θεατρική σεζόν διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Οι παραστάσεις του Shakespeare’s Globe φημίζονται σε όλο τον κόσμο για την καλλιτεχνική τους αρτιότητα και για την ερμηνευτική δεινότητα των ηθοποιών του θιάσου. Τα τελευταία πέντε χρόνια, στο πλαίσιο

Ο φοβερός «Άμλετ» του ιστορικού σαιξπηρικού θιάσου Globe Theatre για μία βραδιά στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Η παράσταση
«Άμλετ» Shakespeare’s Globe
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, 20:30
Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Με ελληνικούς υπέρτιτλους
19 με 30 ευρώ το εισιτήριο
Σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ