Υπάρχει ζωή στο σύμπαν; Απαντά με νέα ψηφιακή ταινία το πλανητάριο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Υπάρχει ζωή στο σύμπαν; Απαντά με νέα ψηφιακή ταινία το πλανητάριο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι θα μπορούσε να κρύβεται ανάμεσα στα αναρίθμητα άστρα των δισεκατομμυρίων γαλαξιών του Σύμπαντος;

Σε τέτοιου είδους ερωτήματα εστιάζει η νέα παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν», που παρουσιάζεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Υπάρχει ζωή στο σύμπαν; Απαντά με νέα ψηφιακή ταινία το πλανητάριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0


Η παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» είναι μια συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από την Γη.

Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, η παράσταση «ταξιδεύει» στα ουράνια σώματα του Ηλιακού μας συστήματος όπου είναι πιθανότερο να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής και αναφέρεται στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη.

Υπάρχει ζωή στο σύμπαν; Απαντά με νέα ψηφιακή ταινία το πλανητάριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η ιστορία
Όσα αναφέρθηκαν ως τώρα σε καμία περίπτωση δεν υπονοούν ότι η εμφάνιση της ζωής είναι αδύνατη σε πλανήτες και δορυφόρους που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από το άστρο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν ορισμένοι από τους παγωμένους δορυφόρους του Δία και του Κρόνου, ο οποίοι χάρη στο φαινόμενο της παλιρροϊκής θέρμανσης διαθέτουν μια εναλλακτική του Ήλιου πηγή θερμότητας, αρκετά «αποδοτική» όμως, ώστε να διατηρούν το νερό στο εσωτερικό τους σε υγρή μορφή, σχηματίζοντας εκεί τεράστιους υπόγειους ωκεανούς. Παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν σε κάποιους απ’ αυτούςσύνδεσμο: έχουν εμφανιστεί μικροβιακές μορφές ζωής, η πιθανότητα αυτή δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Δείτε το τρέιλερ:

Επίσημη πρώτη προβολή
Η επίσημη παρουσίαση της παράστασης θα γίνει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Την παράσταση θα προλογίσει ο κ. Ξενοφών Μουσάς, Kαθηγητής Φυσικής Διαστήματος, Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, Τμήμα Φυσικής, Σχολή Θετικών Επιστημών, Ε.Κ.Π.Α.. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30, 20:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με κινητική
αναπηρία, ενώ οι σκύλοι-συνοδοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Την ημέρα αυτή θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Υπάρχει ζωή στο σύμπαν; Απαντά με νέα ψηφιακή ταινία το πλανητάριο [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2


Ψηφιακή προβολή
«Ζωή στο Σύμπαν»
Ιδρυμα Ευγενίδου
Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9469670

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ