Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα - iefimerida.gr

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να χαλάσει τη μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας σπάζοντας βιτρίνες και εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ αρχικά στην οδό Πεσματζόγλου κκαι στη συνέχεια στην πλατεία Συντάγματος.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η πλατεία Συντάγματος από τις 2 το μεσημέρι όταν και ξεκίνησαν επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ. Νεαροί άρχισαν να πετούν βροχή από μολότοφ στις οποίες η αστυνομία απάντησε με χημικά.

Πού άρχισαν οι μάχες

Η πρώτη μάχη έγινε στο στενό της οδού Πεσματζόγλου, ωστόσο η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση και κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης περιόρισαν τους αντιεξουσιαστές, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 0
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, πεδίο μάχης θυμίζει και η πλατεία Συντάγματος, καθώς από το μπλοκ των 1.000 αντιεξουσιαστών αποκόπηκε ομάδα 50 ατόμων και προκάλεσε επεισόδια εκτοξεύοντας μολότοφ κατά των ΜΑΤ.

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 2

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που μετέδωσε το Mega, ότι οι εν λόγω κουκουλοφόροι κυκλοφορούσαν με σφυριά στα χέρια και μολότοφ από τις 11:30 το πρωί στο κέντρο, ανενόχλητοι.

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 3

Μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων στις 14:00, οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης, απομάκρυναν τους κουκουλοφόρους και με πυροσβεστήρες έσβησαν τις μικροεστίες φωτιάς.

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 4

Οι οδομαχίες μεταφέρθηκαν στη συμβολή Αμαλίας και Οθωνος με τους αντιεξουσιαστές να σημαδεύουν με τις μολότοφ τους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ να απαντούν με κρότου λάμψεις.

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 5
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 6
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 7
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 8

Με την ένταση να ανεβαίνει επικίνδυνα δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν οι τσολιάδες από τα κουβούκλια τους άγνωστου στρατιώτη.

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 9
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 10
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 11

Πρωτοφανής η συμμετοχή στην απεργία

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου συμμετείχε σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου Ασφαλιστικού.

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή στην Αθήνα καθώς στις πορείες διαμαρτυρίας των παραπάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων έλαβαν μέρος εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φοιτητές και συνταξιούχοι.

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 12

Από νωρίς το πρωί το κέντρο της πρωτεύουσας είχε γεμίσει με κόσμο, με τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια όπου είχε δώσει ραντεβού το ΠΑΜΕ να κλείνουν πρώτοι. Ενδεικτικό της συμμετοχής στην πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ ήταν το γεγονός ότι εκτεινόταν από το Σύνταγμα ως και την Ομόνοια.

«Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι», δήλωσε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 13
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 14

Ένα ακόμα γεγονός που αποδεικνύει την μαζικότητα της συμμετοχής του κόσμου στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν και το γεγονός ότι στο κάλεσμα των συνδικαλιστών ανταποκρίθηκαν για πρώτη και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που στην πλειοψηφία τους στο παρελθόν αδιαφορούσαν. Έτσι, σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα μαγαζιά και οι καφετέριες και στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής κατέβασαν τα ρολά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα επώδυνα μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 15
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 16
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 17
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 18
Kουκουλοφόροι προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδήλωση στην Αθήνα   | iefimerida.gr 19
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μολότοφ κρότου λάμψης ΜΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ