Εσκαλόπ με παρμεζάνα και θυμάρι

Να μια συνταγή που θα αρέσει σε όλα τα μέλη της οικογένειας και σε όλους τους φίλους καλεσμένους σας.

Ξεφύγαμε λίγο από την παραδοσιακή εσκαλόπ, με την τριμμένη φρυγανιά και το αυγό, προσθέτοντας δύο προϊόντα που απογειώνουν αυτό το απλό πιάτο.

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 εσκαλόπ χοιρινές, λεπτές
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλεύρι
  • 30 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
  • 30 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κουταλιά θυμάρι τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πάρτε τρία πιάτα
  • Στο πρώτο βάλετε το αλεύρι
  • Στο δεύτερο χτυπήστε το αυγό καλά
  • Στο τρίτο ανακατέψτε την φρυγανιά, την παρμεζάνα και το θυμάρι. Ρίξτε πιπέρι
  • Περάστε εναλλάξ τις εσκαλόπ από το αλεύρι, μετά το αυτό, και τέλος το πιάτο με την παρμεζάνα
  • Σε ένα καλό τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο
  • Αφήστε τις εσκαλόπ να ροδίσουν καλά, περίπου 10 λεπτά και για τις δύο πλευρές
  • Σερβίρετε με ρύζι που έχετε αναμείξει με λαχανικά τουρλού
  • Ξέρετε, ένα κλασικό τουρλού, δίνει υγρά και απίστευτη νοστιμιά στο ρύζι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ