Φρούριο η Αθήνα -Αστυνομικοί και κλούβες παντού, απαγορευμένη ζώνη το Χίλτον [εικόνες]

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένες κατά της κυβέρνησης και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θέλει να περάσει.

Δεν είναι υπερβολική η έκφραση πως η Αθήνα αστυνομοκρατείται, αφού σχεδόν σε κάθε στενό στο κέντρο υπάρχει κλούβα, ενώ είναι συνεχείς οι περιπολίες πεζών αστυνομικών, αλλά και μοτοσικλετιστών. Ενδεικτικό είναι πως από τα ξημερώματα η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη στο κέντρο της Αθήνας, με κλούβες, ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ, αλλά και γερανό της ΕΛ.ΑΣ. που σήκωναν σταθμευμένα ΙΧ.



Την ίδια ώρα η Βουλή, αλλά και το Χίλτον χαρακτηρίζονται νεκρές ζώνες και βρίσκονται υπό την πολιορκία αστυνομικών δυνάμεων.

Εκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο
Όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ομονοίας έκλεισαν λίγα λεπτά μετά τις 10:00, λόγω των συγκεντρώσεων που θα γίνουν σήμερα. Παράλληλα, δεν έχει διακοπεί μέχρι αυτή την στιγμή η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου.

Υπενθυμίζεται πως στους δρόμους βρίσκονται σήμερα συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς όλης της χώρας διεκδικώντας ένα ασφαλιστικό βιώσιμο με δουλειές και συντάξεις χωρίς περικοπές για όλες τις γενιές. Σε διάφορα σημεία της Αθήνας πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος, την ΓΣΒΕ και ΕΣΕΕ μπροστά από τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων στην οδό Μητροπόλεως, ενώ το "κάλεσμα" του ΠΑΜΕ είναι στην Ομόνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστυνομία ΜΑΤ κλούβες πορείες ΕΛ.ΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ