Οδηγίες σε γαλάζιους βουλευτές για εμφανίσεις σε TV και ραδιόφωνα - iefimerida.gr

Οδηγίες σε γαλάζιους βουλευτές για εμφανίσεις σε TV και ραδιόφωνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφείς οδηγίες από την τη λεωφόρο Συγγρού έλαβαν τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις συνεντεύξεις τους στα τηλεοπτικά παράθυρα, άλλα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, προκειμένου να εξηγήσουν τη στροφή της Νέα Δημοκρατίας στα βέτο που είχε θέσει.

Από χθες τα γαλάζια στελέχη αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να απαντήσουν γιατί ο Αντώνης Σαμαράς ενώ μέχρι και μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια έδειχνε ανυποχώρητος στις θέσεις του, τελικά έκανε σημαντικά βήμα προς τα πίσω, με αποτέλεσμα η αξιωματική αντιπολίτευση να χάσει έδαφος στο επικοινωνιακό κομμάτι. Οι οδηγίες συνοψίζονται σε τρία σημεία:

Πρώτον η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να αποτρέψει το δημοψήφισμα. Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε γνωστοποιήσει την απόφαση του για δημοψήφισμα, ο κ.Σαμαράς είχε δηλώσει πως η Νέα Δημοκρατία θα το απέτρεπε με κάθε τρόπο «η ΝΔ είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία, τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς και μπορεί να το κάνει».

Δεύτερο σημείο που θα πρέπει να αναδείξουν οι γαλάζιοι βουλευτές είναι ότι η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να διώξει τον Γιώργο Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, ένας από τους βασικούς όρους που είχε θέσει από την πρώτη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς.

Τρίτο σημείο της γραμμής από τη Συγγρού είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση απέσπασε συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών (19 Φεβρουαρίου), δηλαδή μόνο 105 ημέρες συγκυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο οι πρόωρες κάλπες να έρθουν νωρίτερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ