Σοκάρει ο εκτελεστής του ISIS σε αναπηρικό αμαξίδιο -Απειλεί να σταυρώσει έναν άντρα - iefimerida.gr

Σοκάρει ο εκτελεστής του ISIS σε αναπηρικό αμαξίδιο -Απειλεί να σταυρώσει έναν άντρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε εικόνες που απεικονίζουν έναν μέλος της οργάνωσης του ISIS σε αναπηρικό αμαξίδιο, ο οποίος απειλεί ότι θα σταυρώσει έναν όμηρο στη Λιβύη.

Στις εικόνες μπορεί κανείς να διακρίνει το επίσημο σύνθημα του παρακλαδιού του ISIS στη Λιβύη μαζί με τη φράση «η εκτέλεση των κατασκόπων στη πόλη Σύρτη» και δείχνουν τη δολοφονία τριών ανθρώπων τους οποίους το Iσλαμικό Κράτος κατηγορεί ως κατασκόπους.
Δεν γίνεται ποτέ σαφές, εάν το μέλος της οργάνωσης έχει κινητικό πρόβλημα, ή εάν και αυτό είναι μέρος της προπαγάνδας τους.
Σύμφωνα με το Newsweek, το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα αυτές τις εικόνες σε μια προσπάθεια να εδραιώσει την απήχησή του στο γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, σε μια στιγμή που οι επιθέσεις εναντίον της οργάνωσης στην περιοχή εντείνονται.
«Ο ISIS εκδικείται και χρησιμοποιώντας τακτικές εκφοβισμού », λέει ο Michael Horowitz , αναλυτής απο το Τελ Αβίβ.
Ο ISIS εκτιμάται τώρα ότι έχει περίπου 3.000 μαχητές στην πόλη, αξιοποιώντας τα πέντε χρόνια της αστάθειας στη Λιβύη μετά την ΝΑΤΟϊκή αποπομπή του Καντάφι το 2012. Όλα αυτά τα χρόνια, εφαρμόζει την ίδια στρατηγική του φόβου πάνω πληθυσμού της παράκτιας πόλης, κάτι το οποίο έκανε στη συριακή πόλη Ράκα και την ιρακινή πόλη της Μοσούλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Isis εκτελεστής όμηρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ