Σόρος: «Η Μέρκελ δημιούργησε την κρίση» - iefimerida.gr

Σόρος: «Η Μέρκελ δημιούργησε την κρίση»

σόρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο του μεγαλοεπενδυτή Τζώρτζ Σόρος, μπήκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ως υπεύθυνη για ατην κρίση την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς, ο Τζώρτζ Σόρος τόνισε πως «Οι οικονομίες δεν μπορούν να σηκώσουν ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που δεν θα πετύχει. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν να πετύχει. Άφησαν την κρίση να οξύνεται, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο. Δεν έχουν άλλα σχέδια να φέρουν στο «τραπέζι». Τώρα είναι υποχρεωμένοι να λύσουν το πρόβλημα», και συνέχισε λέγοντας πως μία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία θα πυροδοτούσε ένα νέο κραχ σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο

Τέλος, αναφορικά με την αύξηση του EFSF, την οποία ενέκρινε το γερμανικό Κοινοβούλιο, ο μεγαλοεπενδυτής τόνισε ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος αντιλήφθηκε ότι η ίδια δημιούργησε την κρίση, όταν το 2008 αποφάσισε μία εθνική λύση και όχι ευρωπαϊκή μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και τώρα επιχειρεί να μαζέψει το λάθος της, καθώς η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ευρωπαϊκή οικονομία είναι απόρροια των ελλείψεων στις αποφάσεις του 2008».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ