Ο Στρος-Καν προσελήφθη σε τράπεζα Ουκρανού δισεκατομμυριούχου - iefimerida.gr

Ο Στρος-Καν προσελήφθη σε τράπεζα Ουκρανού δισεκατομμυριούχου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν προσελήφθη ως σύμβουλος σε τράπεζα ιδιοκτησίας του Ουκρανού δισεκατομμυριούχου Βίκτορ Πίντσουκ.

Θα είναι μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της Bank Credit.

Ιδιοκτήτης της τράπεζας είναι ο γαμπρός του τέως Ουκρανού Προέδρου Λεονίντ Κούτσμα, η περιουσία του οποίου αγγίζει κατά πληροφορίες το 1,4 δισ δολάρια ενώ δραστηριοποιείται σε πολλαπλούς τομείς, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο Πίντσουκ κατάφερε τον περασμένο μήνα να διευθετήσει εξωδικαστικά με δύο άλλους Ουκρανούς επιχειρηματίες την υπόθεση εξαγοράς μίας εταιρείας εξόρυξης, το 2004, η οποία θα εκδικάζετο στο Λονδίνο μόλις λίγες ημέρες αργότερα και αναμένετο να αποτελέσει την ακριβότερη δίκη στα νομικά ιστορικά της Μ. Βρετανίας. Παράλληλα θα έφερνε στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τις εμπορικές συμφωνίες ορισμένων από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Στρος-Καν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του διευθυντή του ΔΝΤ το 2011 εξαιτίας της υπόθεσης με τις κατηγορίες βιασμού σε βάρος του - οι οποίες αργότερα απεσύρθησαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ