«Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια» στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Πειραιώς - iefimerida.gr

«Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια» στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Πειραιώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των προβολών ντοκιμαντέρ ειδικού ενδιαφέροντος τα οποία εντάσσονται στους θεματικούς άξονες προτεραιότητάς του, ξεκινά νέο κύκλο μηνιαίων προβολών με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών».

Θα προβάλλονται στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ και θα συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας του 20ού αιώνα.
Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 18.00, θα προβληθεί το πρώτο ντοκιμαντέρ με τίτλο, «Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια» (2015, 58’) του Ανδρέα Αποστολίδη. Το ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε με αφορμή την παρέλευση εκατό χρόνων από την έκρηξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, αποτυπώνει τις δραματικές αλλαγές που επήλθαν στη ζωή των κατοίκων στα Βαλκάνια, κατά την περίοδο 1914-18. Ο κινηματογραφικός φακός επικεντρώνεται στους αμάχους, για τους οποίους ο πόλεμος ήταν ιδιαίτερα σκληρός προοιωνίζοντας τις ακρότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια» στο Πολιτιστικό Ιδρυμα Πειραιώς | iefimerida.gr 0


Στην ταινία, που βασίζεται σε σπάνια κινηματογραφικά ντοκουμέντα και φωτογραφίες από εθνικά αρχεία και συλλογές διαφόρων χωρών, συμμετέχουν επιφανείς ιστορικοί οι οποίοι σχολιάζουν, ερμηνεύουν και αποτιμούν τον Μεγάλο Πόλεμο στα Βαλκάνια.
Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ανδρέας Αποστολίδης και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας (Κρατήσεις: 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00)


Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ