Η ΕΕ έδωσε στην Τουρκία 3 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα λιγότερους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Η ΕΕ έδωσε στην Τουρκία 3 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα λιγότερους πρόσφυγες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Εκλεισε» η συμφωνία των 3 δισ. ευρώ, που θα δώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Η βοήθεια εστιάζεται κυρίως στην κάλυψη άμεσων αναγκών με την παροχή τροφίμων, υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης.

«Εργαζόμαστε συνεχώς για να ανακόψουμε τη ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη. Οι συμφωνίες μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας αποτελούν ζωτικό μέρος αυτού. Στόχος τους είναι η στόχευση των σωματεμπόρων και την έναρξη έργων που θα βοηθήσει να δώσουμε σε αυτούς που ζουν μέσα και έξω από τα στρατόπεδα προσφύγων, ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Η Ευρώπη διαθέτει 3 δισ. ευρώ για τη διευκόλυνση της Τουρκίας με τους πρόσφυγες και εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά με τους Τούρκους εταίρους μας, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρουτ.

Η συμφωνία κάνει πράξη τη δέσμευση της ΕΕ προς την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής της 29ης Νοεμβρίου για την αντιμετώπιση των άμεσων ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών αναγκών των προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ