Στα άκρα ο πόλεμος κυβέρνησης-δημάρχων για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου - iefimerida.gr

Στα άκρα ο πόλεμος κυβέρνησης-δημάρχων για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα άκρα φτάνει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και δημάρχους της Αιτωλοακαρνανίας για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου.

Η κυβέρνηση είχε προκρίνει ως λύση για να αποσυμφορηθεί προσωρινά το τεράστιο πρόβλημα με τα απορρίματα της Ηλείας (Πύργο και Αρχαία Ολυμπία) να μεταφερθούν προσωρινά και για διάστημα τριών μηνών (μέχρι να λειτουργήσει ο νέος ΧΥΤΑ του Δήμου Αμαλιάδας.) σε χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της Αιτωλοακαρνανίας. Κάτοικοι των περιοχών αντέδρασαν και οι δήμαρχοι αρνήθηκαν να δεχθούν τα απορρίματα απο την Πελοπόννησο. Ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, έδωσε την σχετική εντολή στους δημάρχους Αγρινίου και Βόνιτσας, αλλά εκείνοι δεν πειθάρχησαν. Κατόπιν αυτού, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Καπετάνιος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, η οποία στρέφεται κατά των δημάρχων Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου και Ακτίου - Βόνιτσας κ. Γεωργίου-Θεόδωρου Αποστολάκη, καθώς και κατά των προέδρων των αντιστοίχων φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) των ΧΥΤΑ Στράτου (Αγρινίου) κ. Παναγιώτη Στούπα και ΧΥΤΑ Κακοπετριάς (Βόνιτσας) κ. Γεωργίου Κατσαμπίρη.

Η κυβέρνηση προχώρησε στη μηνυτήρια αναφορά, η οποία κατετέθη ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, διότι «οι προαναφερθέντες, μολονότι υπάλληλοι και τελούντες σε ιεραρχική εξάρτηση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν εφάρμοσαν σχετικές αποφάσεις του γενικού γραμματέα της άνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Σε δηλώσεις του ο Ευ.. Καπετάνιος τόνισε: «Η δημοκρατία έχει κανόνες και όποιος νομίζει πως μπορεί να εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών και να αντιστρατεύεται τη δημοκρατική νομιμότητα, σύντομα θα αντιληφθεί πως θα υφίσταται άμεσα τις δυσμενείς για τον ίδιο νόμιμες συνέπειες των πράξεών του».

Στα άκρα ο πόλεμος κυβέρνησης-δημάρχων για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ